Nemzetközi válogatott torna a Balaton partján
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2013. július. 24., 15:00
Nemzetközi válogatott torna a Balaton partján

A vb-selejteztőkre készülő női A-válogatott augusztusban négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt Balatonfüreden.

A Vágó Attila vezette női válogatott tagjai rövid, néhány hetes szabadság után múlt hét végén, Telkiben megkezdték a felkészülést a világbajnoki selejtező sorozatra. A tétmeccsekre való készülődés legfontosabb állomása a balatoni nyár programjaiba is remekül illeszkedő Balaton Kupa lesz, amelyet, az eddigi legjelentősebb magyarországi rendezésű nemzetközi női tornaként, hagyományteremtő szándékkal (és a későbbiekben a tervek szerint egyre bővülő mezőnnyel) rendez meg a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A négycsapatos viadalon a magyar válogatott mellett a szlovák, a cseh és a lengyel nemzeti csapat vesz részt, a mérkőzésekre augusztus 20-án és augusztus 22-én kerül sor Balatonfüreden. Az első játéknapon magyar-szlovák és cseh-lengyel találkozót rendeznek, a második játéknapon a két győztes a tornagyőzelemért, a két vesztes a harmadik helyért mérkőzik meg egymással.

Vágó Attila a múlt hétvégi, telki edzőtáborozás után az mlsz.hu-nak elmondta: a Balaton Kupa előtt összesen háromszor két napot készül együtt a keret, és bár a legfontosabb idei cél a tétmeccseken való eredményes szereplés, a hazai rendezésű tornán egyértelműen az aranyérem megszerzéséért játszanak a lányok.

- A rövid szabadság utáni első összetartásunk jól sikerült, a lányok nagyon örültek, hogy újra láthatták egymást. Jó hangulatban, kiváló körülmények között gyakoroltunk együtt Telkiben, technikai és taktikai felkészítés is szerepelt a programban. A Balaton Kupa a vb-selejtezőkre való felkészülés legjelentősebb állomása lesz, már csak azért is, mert hazai pályán, remélhetőleg nagy számú közönség előtt léphetünk pályára. A viadalnak a végső győzelem reményében vágunk neki, és meggyőződésem, hogy jó esélyünk lesz a sikerre. Az első ellenféllel, a szlovák csapattal szemben jó eredményeket értünk el az utóbbi időszakban, a második mérkőzésen pedig a hazai pálya jelentette előny segítségével nyerhetünk az egyaránt komoly játékerőt képviselő lengyel vagy cseh válogatott ellen – fogalmazott a női szakág vezetője.

A Balaton Kupa programja:

Augusztus 20:

Csehország-Lengyelország, 14.00
Magyarország-Szlovákia, 16.30

Augusztus 22:

Bronzmérkőzés, 14.00
Döntő, 16.30

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...