Elbúcsúzik a válogatottól az örökös gólkirály
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. július. 30., 15:33
Elbúcsúzik a válogatottól az örökös gólkirály

A szombaton kezdődő Balaton Kupán utoljára játszik válogatott mezben Pádár Anita, minden idők legeredményesebb magyar női labdarúgója.

Pádár Anita 14 évesen, a Szolnoki TE játékosaként kezdte labdarúgó pályafutását 1993-ban, és két évvel később már a felnőtt válogatottban szerepelt - akkor már a László Kórház SC csapatának igazolt futballistájaként. A Spanci becenevű csatár 1998-ban, 19 évesen nyerte első gólkirályi címét, és azóta nem telt el egyetlen év sem, hogy ne ő lett volna a magyar női NB I gólkirálya, az idei évig sorozatban 17 alkalommal nyerte el a megtisztelő címet - ehhez fogható egyéni teljesítményt alighanem hiába keresnénk az egész világon.

Mindeközben nyert 12 bajnoki címet, kétszeres ezüst- és bronzérmes, ötszörös Magyar Kupa-győztes, kétszeres Magyar Kupa-döntős, egyszeres Szuperkupa-győztes, 1994 óta 617 bajnoki gólt szerzett. Az 1995. április 3-án Várnában lejátszott első válogatott mérkőzést további 122 összecsapás követte a nemzeti csapatban, az ezeken szerzett 43 gól azt jelenti, hogy Pádár Anita válogatottság és eredményesség szempontjából is csúcstartó a hazai női labdarúgásban.

Pádár Anita pályafutása legemlékezetesebb mérkőzéseiről így nyilatkozott:

- A csúcs mindenképpen az a 2013. március 6-i, Portugáliában, az Algarve kupán, Mexikó ellen játszott meccs, amelyen századszor voltam válogatott. Nagyon megérintett az a hangulat, és persze a tény is, hogy elértem egy olyan álomhatárt, amely korábban a magyar női futballban elérhetetlennek tűnt. Természetesen nagyon fontos számomra a legelső válogatott mérkőzésem is, idén éppen húsz éve, hogy április 3-án, a híres várnai tornán, Spanyolország ellen pályára küldött Bundzsák Dezső. Harmadikként pedig egy hollandiai meccset említek, tizenöt évvel ezelőtt, Almelóban telt ház előtt játszottunk Hollandia ellen, ha ki is kapott a csapat, a mérkőzés hangulata örökre felejthetetlen.

padar|

Galéria Pádár Anita válogatott pályafutásáról (fotók: ifj. Thaly Zoltán, mlsz.hu)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...