Döntetlennel ünnepelte a Női Labdarúgás Napját a válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2017. április. 05., 19:02
Döntetlennel ünnepelte a Női Labdarúgás Napját a válogatott

A Női Labdarúgás Napjának főmérkőzésén a magyar válogatott már az 1. percben vezetést szerzett a szlovénok ellen, de a vendégek fordítottak, és a hajrában szerzett gólunkkal csak döntetlenre tudtuk menteni a találkozót.

A Magyar Labdarúgó Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a lassan hagyományosnak is nevezhető Női Labdarúgás Napját Telkiben. Idén is változatos programmal készült a szakág, annak érdekében, hogy minél több korosztály megmutathassa magát az ünnepen. Pályára léptek – félpályán – U14-es csapatok, és három válogatottunk is pályára lépett: délben a Schumi Dorottya által irányított U16-os válogatott játszott Székelyföld hasonló korosztályú csapatával, 14 órától pedig B-válogatottunk találkozott Székelyföld csapatával. Előbbi találkozó a magyar válogatott 10-0-ás győzelmét hozta, a második meccsen 5-0-ra nyertek a mieink.

A nap főmérkőzésén női A-válogatottunk ellenfele a szlovén együttes volt. Markó Edina szövetségi kapitány előzetesen elmondta: a mieink úgy lépnek pályára a találkozón, mintha már vb-selejtezőn játszanának. A válogatott valóban úgy kezdett, mintha tétmeccsről lenne szó, és már az első percben megszerezte a vezetést: egy kombinatív akció végén Tóth Gabriella tette balról a kapu elé a labdát, az érkező Csiszár Henrietta átvette azt, majd kissé jobbról, 10 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott irányította a játékot, és kis híján még az első negyedórában növelte előnyét, ám Zeller Dóra lövése után a labda a bal kapufa belső feléről kifelé pattant. Nem sokkal később Szőcs Rékának is be kellett mutatnia egy szép védést, ám a szünetig ez volt az egyetlen szlovén lehetőség. A mieink a szlovén tizenhatosig könnyen eljutottak, de a támadások befejezésébe rendre hiba csúszott, ezért nem tudtuk növelni az előnyt a szünetig.

R02_5826|

A fordulás után gyökeresen megváltozott a játék képe, a szlovénok átvették a játék irányítását, és már a 48. percben kiegyenlítettek, egy hosszú indítást követően a balról középre tett labdát Zver 20 méterről a jobb felső sarokba lőtte (1-1). Lendületben maradtak a vendégek, mi pedig nem tudtuk rendezni a sorokat, Szőcsnek többször is dolga akadt a kapuban. A 68. percben nem érdemtelenül szereztek újabb gólt a szlovénok: ismét sikerült kijátszaniuk a magyar védelmet, a középre tett labdát pedig Tibaut a bal alsó sarokba helyezte (1-2). A második vendéggól után visszavettük a kezdeményezést, de figyelnünk kellett a továbbra is veszélyesen játszó szlovén együttes ellentámadásaira is. A 86. percben megszületett az egyenlítő gólunk, Zeller Dóra remek jobb oldali beadása után Nagy Ágnes 4 méterről, kapásból a léc alá belsőzött (2-2), beállítva a végeredményt.

- Az első 15 percben eldönthettük volna a mérkőzést, ebben a periódusban remek megoldásokat láthattunk a játékosoktól, de be kellett volna rúgni a helyzeteket - mondta a találkozót követően Markó Edina. - A második félidőre is úgy jöttünk ki, hogy szerettük volna diktálni a ritmust, ehelyett azonban a szlovének rúgtak gólt, mi pedig megzavarodtunk, és hosszabb időre visszaesett a játékunk. A végén összekapták magukat a lányok, bíztam benne, hogy sikerül megfordítani az állást, végül egy küzdelmes meccsen döntetlent játszottunk egy nagyon jó ellenféllel szemben. Csak rajtunk múlt, hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést, melynek egyik nagy tanulsága, hogy meg kell találni az egyensúlyt a játékunkban, hogy kiküszöbölhessük a maihoz hasonló gyengébb periódusokat.

Magyarország-Szlovénia 2-2 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Papp Dóra (Mosdóczi Evelin, 70.), Szeitl Szilvia, Szabó Viktória (Demeter Réka, 92.), Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Nagy Ágnes, 75.) - Rácz Zsófia, Vágó Fanni, Zeller Dóra - Németh Loretta (Szarvas Alexandra, 46.)
Gólszerző: Csiszár (1.), Nagy (86.), ill. Zver (48.), Tibaut (68.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...