Balaton Kupa: Románia ellen kezd a női válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2014. augusztus. 01., 20:48
Balaton Kupa: Románia ellen kezd a női válogatott

Vasárnap kezdődik a második alkalommal megrendezésre kerülő Balaton Kupa, amelyen idén is négy ország női A-válogatottja vesz részt.

Idén a házigazda magyar válogatott mellett a román, a szlovák és a horvát válogatott vesz részt a viadalon, melynek mind a négy mérkőzését Balatonfüreden rendezik meg. A torna a szlovák-horvát összecsapással kezdődik meg vasárnap 14.00 órakor, ezt követi 16.30-tól a Magyarország-Románia találkozó. Kedden 14.00 órától a két párharc vesztesei a bronzéremért mérkőznek meg, majd 16.30-kor rendezik a viadal döntőjét.

A Markó Edina vezette magyar válogatott egy kemény felkészülési program végén jár, melynek keretében múlt héten, Marosvásárhelyen egyszer már megmérkőzött a románokkal. Akkor a házigazdák 5-1-re nyerni tudtak, most itt az alkalom a visszavágásra. A magyar válogatott keretében nem szerepelnek a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő MTK labdarúgói, hazajönnek azonban a tornára a válogatott légiósai, akik az előző összetartáson még hiányoztak az együttesből.

- Számunkra ez a torna a tétmérkőzésekre való felkészülés egyik fontos állomása - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Egy hazai rendezésű viadalon való részvétel mindig plusz motivációt ad a játékosoknak, szeretnénk jól szerepelni, és döntőbe jutni. Az MTK-játékosok hiánya nem könnyíti meg a dolgunkat, de úgy gondolom, a légiósokkal kiegészülve jó eredményt tudunk elérni. A románokkal bő egy hete játszottunk egy felkészülési mérkőzést, akkor nagy különbségű vereséget szenvedtünk, most vissza akarunk vágni, és saját közönségünk előtt revánsot venni ellenfelünkön.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Németh Júlia (FTC)
Kovács Klaudia (Astra HFC)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Pinczi Anita (Olimpia Cluj)
Tóth Gabriella (FC Lübars)
Szabó Boglárka (Astra HFC)

Középpályások:

Fenyvesi Evelin (FTC)
Rácz Zsófia (FC Lübars)
Marsai Nikoletta (Viktória-Trend Optika FC)
Csiszár Henrietta (FC Targu Mures)

Csatárok:

Szuh Erika (FC Lübars)
Zeller Dóra (TSG Hoffenheim)
Sipos Lilla (SC Südburgenland)
Nicole Partin (FC Trelleborg)
Dénes Dorottya (Viktória-Trend Optika FC)
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK)
Vágó Fanni (Olimpia Cluj)

A torna programja:

Augusztus 3., vasárnap:

Horvátország-Szlovákia, 14.00
Magyarország-Románia, 16.30

Augusztus 5., kedd:

3. helyért, 14.00
Döntő, 16.30

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...