A világ legjobbjával is megmérkőzünk az Eb-szereplésért
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. április. 20., 17:56
A világ legjobbjával is megmérkőzünk az Eb-szereplésért

Hétfőn délután a svájci Nyonban, az UEFA székhelyén megtartották a 2017-es hollandiai női Európa-bajnokság selejtező csoportjainak sorsolását.

A magyar válogatott a harmadik kalapból várta a sorsolást, melyen a címvédő német, az orosz, a török és a horvát válogatottat kaptuk meg ellenfélnek.

A németek játékerejéről mindent elmond, hogy övék a világbajnokságok és az Európa-bajnokságok legsikeresebb válogatottja, az előző hat kontinensviadalt kivétel nélkül megnyerték. Az oroszok jelenleg a 22. helyen állnak a világranglistán (a mieink a 40. pozíciót foglalják el), és bár nem tartoznak a női futball közvetlen élvonalába, óriási tömegbázisra építhetik a sportágat. A negyedik kalapból a török, az ötödikből a horvát válogatott került a mieink mellé, mindkét riválisról elmondható, hogy a magyar csapathoz hasonló játékerőt képviselnek.

A nyolc csoportgyőztes mellett a hat legjobb csoportmásodik is tagja lesz a hollandiai kontinensviadal mezőnyének, a maradék két második helyezett pedig egymás között dönti majd el az Eb-mezőny utolsó helyének sorsát.

- Kerülhettünk volna jóval könnyebb csoportba, de vannak a miénknél nehezebb csoportok is - mondta a sorsolás után Markó Edina az mlsz.hu-nak. - Az első kalapból nem sorsolhattak volna mellénk kedvező riválist, végül a jók közül megkaptuk a legjobbat. A németek elleni meccseken eredményben nem lehetnek elvárásaink, ezeket a találkozókat ünnepnapként kell megélnünk, ahol lemérhetjük, mire vagyunk képesek a világ legjobbjai ellen. A második kalapból kaphattunk volna nehezebb riválisokat is az oroszoknál, és miután a célunk a második hely megszerzése, ellenük pontokat kell szereznünk. Az oroszokkal régen játszottunk utoljára, már akkor is jó csapatuk volt, azóta még nagyobb tömegbázisra építhetnek, minden bizonnyal nagy esélyként élik meg ezt a selejtező sorozatot arra, hogy kijussanak az Eb-re. A negyedik és ötödik kalapból viszont nehéz ellenfelek érkeztek, a török és a horvát válogatottnál is kaphattunk volna kedvezőbb riválisokat. Ez a két csapat hozzánk hasonlóan az európai középmezőnyhöz tartozik, ahol alig van különbség a válogatottak között. Ebben a sorozatban nem lesz egyetlen könnyebb meccsünk sem, minden találkozó keménynek ígérkezik. A németek kiemelkednek a csoportból, az oroszoknak is van némi előnyük a másik három csapattal szemben, ezzel együtt úgy gondolom, nagyon kiegyenlített lehet a küzdelem a második hely megszerzéséért. A szeptemberi, németek elleni mérkőzést követően három selejtezőt játszunk idén, ezeken nagyon sok minden eldőlhet a folytatást illetően.

A magyar válogatott szeptember 18-án kezdi meg a selejtező sorozatot Németországban, vagyis mindjárt a lehető legnehezebb rivális ellen. Idén tovább három meccs vár Markó Edina együttesére, október 21-én a törököket fogadjuk, négy nappal később a horvátok otthonában lépünk pályára, november 29-én pedig az oroszok érkeznek hozzánk:

A selejtező csoport programja:

09.18.: Németország-Magyarország
10.21.: Magyarország-Törökország
10.25.: Horvátország-Magyarország
11.29.: Magyarország-Oroszország
04.08.: Magyarország-Horvátország
04.12.: Oroszország-Magyarország
06.06.: Törökország-Magyarország
09.20.: Magyarország-Németország

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...