Hatgólos sikerrel folytattuk a vb-selejtező tornát
Futsal Női A   |   Mérkőzések   |   2024. október. 17., 18:53
Hatgólos sikerrel folytattuk a vb-selejtező tornát

Női futsalválogatottunk fölényes győzelmet aratott a szarajevói vb-selejtező torna második játéknapján: 6-0-ra nyert a fehéroroszok ellen.

A norvégok 3-2-es szerdai legyőzése után mindössze 18 órával máris újra pályára lépett a Frank Tamás vezette női futsalválogatott Szarajevóban. Ezúttal a fehérorosz csapat volt az ellenfél, amely elvesztette az első mérkőzését, és gyorsan kiderült, hogy a mieink ellen sem fog tud majd javítani. Az első félidőben egyértelmű volt a magyar fölény, és ezúttal a helyzetkihasználásunk is rendben volt, Krascsenics Csilla már a 3. percben gólt szerzett, majd a 10. percben újra betalált. A szünetig Gajzágó Flóra és Fábián Rebeka eredményes volt, vagyis az első félidő végéig eldöntöttük a találkozót. A magabiztos fölényt sajnos beárnyékolta egy súlyos térdsérülés, amelyet Folk Zsuzsanna szenvedett el.

A második félidőt Gajzágó újabb gólja vezette fel, és bár a folytatásban is fölényben játszottunk, valamelyest visszaesett az iram, csak a hajrában lőttünk újabb gólt, Hardon Rita állította be a 6-0-s végeredményt.

– Jól kezdtük a meccset, a lányok átérezték, hogy bár az ellenfelünk nem olyan erősségű csapat, mint a norvég, csak a fegyelmezett, koncentrált játék vezethet eredményre – értékelt a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző. – A gyors gólt talán túlságosan is megnyugtatott bennünket, volt egy visszafogottabb periódusunk, de a szünetig sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben már a fáradtság jeleit is láttam a csapaton, visszaesett az iram, és Folk Zsuzsanna súlyos sérülése is érezhetően megfogta a lányokat. Végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, így szombaton a továbbjutásért játszhatunk a házigazdákkal. Folk Zsuzsinak a teljes csapat nevében mielőbbi felépülést kívánok.

A magyar válogatott a pénteki szünnap után szombat délután játssza az utolsó mérkőzését, a házigazda bosnyákok ellen. A győzelem csoportgyőzelmet és továbbjutást jelentene a mieink számára.

Fehéroroszország-Magyarország 0-6 (0-4)
Magyarország: Torma Lilla - Krascsenics Csilla, Horváth Viktória, Varga Adél, Gajzágó Flóra
Cserék: Deczki Vanda, Tagyi Vivien, Wiesner Dalma, Fábián Rebeka, Fülöp Diána, Hardon Rita, Kiss Gréta, Nagy Anikó
Gólszerzők: Krascsenics 2, Gajzágó 2, Fábián, Hardon


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Fordulatos meccsen nyertünk Norvégia ellen
Fordulatos meccsen nyertünk Norvégia ellen

Női futsalválogatottunk az első félidőben kétgólos hátrányba került első világbajnoki selejtezőjén a norvégok ellen, de a szünet után fordított, ...

Győztes meccsel hangolódtak a vb-selejtezőre a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Hatgólos sikerrel folytattuk a vb-selejtező tornát

Női futsalválogatottunk az első félidőben kétgólos hátrányba került első világbajnoki selejtezőjén a norvégok ellen, de a szünet után fordított, ...