Fordulatos meccsen nyertünk Norvégia ellen
Futsal Női A   |   Mérkőzések   |   2024. október. 16., 21:43
Fordulatos meccsen nyertünk Norvégia ellen

Női futsalválogatottunk az első félidőben kétgólos hátrányba került első világbajnoki selejtezőjén a norvégok ellen, de a szünet után fordított, és megnyerte a találkozót.

Női futsalosaink szerdán este megkezdték szereplésüket a szarajevói világbajnoki selejtező tornán, az első játéknapon a norvég csapat volt az ellenfelünk.

A mérkőzés első perceiben nem találtak fogást egymáson a csapatok, de a norvégok valamivel aktívabbak voltak, és a 7. percben eredményre vezetett a kezdeményező hozzáállásuk, egy bal oldali beadás után Sandtrön lőtt közelről a kapuba (0-1).

A gól után növelte a tempót a magyar válogatott, és adódott is pár kisebb lehetősége, de a gólszerzés nem jött össze, sőt a 14. percben Torma Lillának kellett nagyot védenie egy norvég ziccernél. A norvégok taktikája jól működött, hatékonyan védekeztek, és többször is ügyesen szereztek labdát, amiből gyors kontrákat vezettek. A 16. percben egy hatoson belüli szabálytalanságért a norvég válogatott büntetőhöz jutott, amelyet Vik értékesített (0-2). A 17. perben szépítettünk, Horváth Viktória lőtt kapura, a kapusról kipattanó labdát Tagyi Vivien továbbította közelről a hálóba (1-2). A szünetig nem változott az eredmény, bár az első félidőben mi lőttünk többet kapura (6-4 volt a kaput találó lövések száma) 20 perc után a norvégoknak állt a zászló.

Jól kezdtük a második játékrészt, egy perc sem telt el, amikor kiegyenlítettünk, Krascsenics Csilla volt közelről eredményes (2-2). Úgy tűnt, egyik csapat sem elégedett a döntetlennel, élénk maradt a találkozó, itt is, ott is volt dolga a kapusoknak. A 35. percben átvettük a vezetést, egy lecsorgó labdát Krascsenics Csilla továbbított közelről a hálóba (3-2).

A norvégok az utolsó percekre lehozták a kapusukat támadásban, de öt a négy elleni játékban sem tudták bevenni a kapunkat, így a mieink 3-2-es győzelemmel kezdték meg szereplésüket a viadalon.

– Nagyon rosszul, idegesen kezdtük a mérkőzést, az ellenfél első góljáig megilletődötten játszottunk, a norvég játékosok érvényesíteni tudták a fizikális fölényüket – értékelt a lefújás után Frank Tamás szövetségi edző. – A kapott gól után azonban erőre kaptunk, és bár egy büntetőből két gólra nőtt a hátrány, ekkor már érezhető volt, hogy lehet keresnivalónk a folytatásban. Változtattunk a taktikán is, kicsit hátrébb húzódtunk, így nagyobb terület nyílt meg az ellenfél játékosai mögött, és ezt kihasználva sikerült a második félidőben fordítani. Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, végül ha játékban nem is tudtuk felülmúlni az ellenfelet, a küzdeni tudásnak, az alázatnak és a taktikai fegyelmezettségnek köszönhetően sikerült megszereznünk a három pontot.

A csoport másik mérkőzésén Bosznia-Hercegovina 7-4-re legyőzte Fehéroroszországot. A mieink csütörtökön 16 órakor a fehéroroszok ellen lépnek pályára. A négyes csoportból csak az első helyezett jut tovább a selejtező rájátszásába.

Magyarország-Norvégia 3-2 (1-2)
Magyarország: Torma Lilla - Krascsenics Csilla, Horváth Viktória, Varga Adél, Gajzágó Flóra
Cserék: Deczki Vanda, Tagyi Vivien, Wiesner Dalma, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Fülöp Diána, Hardon Rita, Kiss Gréta, Nagy Anikó


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győztes meccsel hangolódtak a vb-selejtezőre a női futsalosok
Győztes meccsel hangolódtak a vb-selejtezőre a női futsalosok

Női futsalválogatottunk 6-0-ra legyőzte a szlovákokat Szigetszentmiklóson a szarajevói vb-selejtező tornát megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.

Női futsal: újabb győzelem a szlovénok ellen
Meccsbeszámoló
Fordulatos meccsen nyertünk Norvégia ellen

Női futsalválogatottunk 6-0-ra legyőzte a szlovákokat Szigetszentmiklóson a szarajevói vb-selejtező tornát megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.