Bravúrral kezdett Ukrajnában a női futsalválogatott
Futsal Női A   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 12., 22:34
Bravúrral kezdett Ukrajnában a női futsalválogatott

A Dombó János vezette női futsalválogatott első Eb-selejtezőjén 4-4-es döntetlent játszott a toronymagas favorit, házigazda ukránokkal Cserkasziban.

Az UEFA tavaly döntött arról, hogy 2019-től a női futsalválogatottak számára is megrendezi hivatalos Európa-bajnokságát. Az első ilyen tornát 2019 elején tartják négy válogatott részvételével, a selejtezőket viszont már a héten elkezdték a csapatok. Az Eb házigazdája a négy résztvevő ország egyike lesz.

A magyar válogatott is nevezett a sorozatra, és szerdától Ukrajnában próbálja meg kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt. A Dombó János vezette magyar csapatnak nehéz dolga volt az első játéknapon, hiszen szerdai ellenfelünket, a házigazda ukránokat nálunk jóval magasabban jegyzik, a kontinens legjobbjai között tartják számon női futsalban.

Ettől függetlenül a megilletődöttség jelét sem mutatta a magyar válogatott, olyannyira, hogy a 7. percben megszerezte a vezetést Kota Gabriella révén, majd Sipos Lilla góljával a 11. percben már 0-2 volt az állás. A hazaiak nem sokkal később büntetőből szépítettek, de a szünetban így is a magyar válogatott vezetett, és meggyőző játékának köszönhetően bizakodva várhatta a folytatást.

A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, az ukránok bő két perc alatt három gólt is szereztek, és 4-2-re megfordították az állást. A magyar válogatott nem esett össze, Kota révén a 30. percben felzárkózott, majd két perccel később egy öngóllal kiegyenlített (4-4). A meccs hajrájában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de ezek kimaradtak, így döntetlennel zárult a találkozó. A csoport másik mérkőzésén a fehéroroszok 8-0-ra verték a kazahokat, a mieink csütörtöki ellenfelét.

- Óriási bravúrt értünk el ezze a döntetlennel, a mérkőzés után rengetegen gratuláltak, és fejezték ki meglepetésüket, nemcsak az eredmény, hanem a mutatott játék miatt is – értékelt a mérkőzés után Dombó János szövetségi edző. – Nagyon bátrak voltunk, megleptük az ukránokat a letámadásunkkal, és két góllal el tudtunk húzni az első félidőben. A hazaiak csak büntetőből értek el gólt a szünet előtt, de fordulás után sajnos bennragadtunk az öltözőben, és csak egy időkérés után tudtuk rendezni a sorokat. Visszajöttünk a meccsbe, és 4-4 után nagyon közel jártunk az ötödik gólunk megszerzéséhez, igaz, el kell ismerni, az ukránoknak is voltak nagy helyzeteik, a kapufa és a remek kapusteljesítményünk is segített bennünket. Gratulálok a lányoknak, mindenki profin állt hozzá a mérkőzéshez, mentálisan végig erős volt a csapat. Bízunk a hasonlóan jó folytatásban.

Ukrajna-Magyarország 4-4 (1-2)
Magyarország: Nagy Tünde - Sipos Lilla, Csepregi Gabriella, Kota Gabriella, Varga Adél
Cserék: Varga Luca, Szabó Boglárka, Megyeri Boglárka, Gál Tímea, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla, Gelb Mónika


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajzágó Flóra mesterhármasával vertük a szlovákokat
Gajzágó Flóra mesterhármasával vertük a szlovákokat

Második mérkőzését is megnyerte a szerbiai nemzetközi tornán a magyar futsalválogatott: a szlovákok ellen 3-1-re győzött Frank Tamás szövetségi ...

Magabiztos győzelem Szerbia ellen
Meccsbeszámoló
A cseheket is legyőzte a női futsalválogatott

Második mérkőzését is megnyerte a szerbiai nemzetközi tornán a magyar futsalválogatott: a szlovákok ellen 3-1-re győzött Frank Tamás szövetségi ...