Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. február. 11., 19:51
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a hajrában megszerezték a találkozó győztes gólját, és visszavágtak a pénteki vereségükért.

Férfi futsalválogatottunk a pénteki 2-1-es győzelme után, kuvaiti edzőtáborozása utolsó napján ismét megmérkőzött a házigazdák válogatottjával. Sergio Mullor szövetségi kapitány egy helyen változtatott a két nappal ezelőtt kezdőcsapaton, ezúttal a fiatal Gémesi Gergő volt a mieink kezdőkapusa.

A mérkőzés elején a mieink játéka kevésbé volt pontos, mint az első mérkőzésen, de néhány perc után kézbe vettük az irányítást, labdabirtoklási fölényben játszottunk, más kérdés, hogy igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani, egy-két távoli próbálkozásunkat kellett védenie a hazai kapusnak.

Gémesinek a mieink kapujában az első negyedórában nem volt dolga, de a félidő hajrájában a hazaiak egy oldalberúgást követően jóformán az első kapura tartó lövésükből megszerezték a vezetést. A félidő hajrájában nagyobb hangsúlyt fektettünk a támadásainkra, de a szünetig nem tudott gólt szerezni a csapat.

A fordulás után kevesebb mint két perccel a hazaiak megduplázták az előnyüket, és a félidő közepéig őrizték a kétgólos fórt. Ekkor Büki Baltazár kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk (valamint Sergio Mullor szövetségi kapitányt is a lelátóra küldte a játékvezető), de három mezőnyjátékossal sikerült szépítenünk, Hadházi Sándor lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-1). A 34. percben már egyenlő volt az állás, Rábl János vette be a kuvaiti kaput (2-2). Úgy tűnt, marad a döntetlen, de a hajrában a kuvaitiak öt a négy elleni játékra váltottak, és 9 másodperccel a végső dudaszó előtt megszerezték a harmadik találatukat, ezzel 3-2-re megnyerték a mérkőzést. 

– A hazaiak ezúttal más taktikát választottak, mint két napja, az első félidőben nehezebben alkalmazkodtunk a játékukhoz – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Többet támadtunk, veszélyesebbek voltunk, de egy-egy hiba becsúszott a félidő végén és a második elején is, a hazaiak pedig kihasználták ezt. A folytatásban viszont feljavultunk, megfelelő tempóban játszottunk, döntetlennél sokáig jól védekeztük az öt a négy elleni szituációkban, a legvégén azonban ismét hibáztunk egyet. Nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen jobban megfelelt a játék képének. Összességében elégedett vagyok a játékosok egész hetes teljesítményével, folyamatosan fejlődik a játékunk. Sok fiatal futsalos kapott lehetőséget a bizonyításra, úgy érzem, sok munkával és idővel egy erős válogatott generáció alakulhat ki a mostani fiatalokból.

Kuvait-Magyarország 3-2 (1-0)
Magyarország: Gémesi Gergő - Nagy Imre, Rábl János, Rutai Balázs, Lux Gábor
Cserék: Faragó Ádám, Alasztics Marcell, Fellembek Zétény, Haász Benjámin, Kajtár Mátyás, Kovács Ádám, Hadházi Sándor, Bartha Balázs, Büki Baltazár, Szentes-Bíró Tamás
Magyar gólszerzők: Hadházi, Rábl


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...