Utolsó felkészülési meccseit játssza a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. október. 25., 14:56
Utolsó felkészülési meccseit játssza a futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk jövő héten két mérkőzéssel zárja le az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülést: a fehérorosz és a kuvaiti válogatottat fogadja a budaörsi Aramis-csarnokban.

Sergio Mullor szövetségi kapitány együttese decemberben, a Montenegró és a Szlovénia elleni meccsekkel megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, de előtt még két felkészülési találkozó szerepel a csapat programjában: november 4-én, hétfőn 17 órakor a fehéroroszok ellen lépünk pályára Budaörsön, két nappal később, november 6-án 17 órakor pedig a kuvaitiakat fogadjuk az Aramis csarnokában (két ellenfelünk egymással is megmérkőzik, erre az összecsapásra november 5-én, 17 órakor kerül sor).

A mérkőzésekre készülő keret közel azonos az előző két összetartás keretével, egyedül a kecskeméti Bencsik Roland került be új játékosként az együttesbe.

– Hosszú várakozás után hamarosan ismét tétmérkőzéseket játszik a válogatott, a mostani edzőtábor lesz a felkészülés utolsó szakasza az Eb-selejtezők előtt – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Az előttünk álló két nemzetközi mérkőzéssel tizenhétre nő a kinevezésem óta lejátszott találkozók száma, ez elég ahhoz, hogy lássuk, hogyan sikerült megvalósítanunk azokat a szakmai ötleteket, terveket amelyeket a munka kezdetén meghatároztunk. Két jó csapat, Kuvait és Fehéroroszország ellen játszhatunk, e két találkozó pontos képet adhat arról, hogy jelenleg milyen technikai és taktikai szinten áll a csapatunk. Az összetartásra egy meglehetősen megterhelő időszakban kerül sor, hiszen a hazai versenysorozatok mellett a szombathelyi játékosok a Bajnokok Ligájában is szerepeltek az elmúlt napokban, de biztos vagyok benne, hogy az edzőtáborozás során sikerül majd a végső simításokra összpontosítanunk. Továbbra is a folyamatos fejlődés van fókuszban, a célunk, hogy a decemberi Eb-selejtezőkön minél közelebb kerüljünk a kitűzött célunkhoz.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest FC)

Mezőnyjátékosok:

Hadházi Sándor Máté (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (MVFC Berettyóújfalu)
Vatamaniuc-Bartha Dávid (Haladás VSE)
Rafael Henrique da Silva (Á Stúdió Nyíregyháza)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Bencsik Roland (SG Kecskemét Futsal)
Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal
Szabó Lajos Mátyás (Á Stúdió Nyíregyháza)
Lux Bence Gábor (Veszprém Futsal)
Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Újabb magabiztos győzelem az osztrákok ellen
Újabb magabiztos győzelem az osztrákok ellen

Férfi futsalosaink vasárnap szorosabb mérkőzést játszottak az osztrákok ellen, mint szombaton, de a győzelmük jogosságához nem fért kétség: Sergio ...

Tizenegy góllal nyert Ausztria ellen a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Utolsó felkészülési meccseit játssza a futsalválogatott

Férfi futsalosaink vasárnap szorosabb mérkőzést játszottak az osztrákok ellen, mint szombaton, de a győzelmük jogosságához nem fért kétség: Sergio ...