Szezonnyitó edzőtáborozáson a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. július. 26., 19:05
Szezonnyitó edzőtáborozáson a futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk háromnapos edzőtáborozással zárja a júliust: ez lesz az első összetartás a tavasszal kinevezett új szövetségi kapitány, Sergio Cabrera vezetésével.

Sergio Cabrerát tavasszal, a válogatott utolsó vb-selejtezőit követően nevezte ki szövetségi kapitánynak a szövetség, de a spanyol szakembernek csak most nyílik lehetősége arra, hogy megtartsa az első edzéseit a kerettagoknak.

Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya

Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya

Férfi futsalválogatottunk nemzetközileg elismert szakember irányításával folytatja a munkát, míg az eddigi kapitány, Turzó József az MLSZ futsalszakágának vezetőjeként az egész terület fejlődéséért, összehangolásáért lesz felelős.

Tovább

 A hétvégi programban pénteken egy, szombaton és vasárnap két-két edzés szerepel, emellett videózások során ismerkednek meg Sergio Cabrera szakmai elképzeléseivel a játékosok.

A tavaszi kerethez képest csak néhány új játékos kapott meghívót az új kapitánytól: Iszák Dominik (MVFC), Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátor) és Kajtár Mátyás (Kecskemét) nem voltak tagjai az elmúlt időszakban a válogatottnak.

– Örülök, hogy a szezon előtt sikerült összehívni a keretet erre a háromnapos edzőtáborozásra, és végre a pályán is találkozhatok a játékosokkal – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Cabrera. – A legfontosabb célunk, hogy minél jobban megismerjem a kerettagokat, ők pedig megismerkedjenek az általam képviselt filozófiával, az új edzésmódszerekkel és taktikai elemekkel. A keret eddigi magja mellé olyan új, fiatal játékosokat keresünk, akik előtt szép jövő áll, és jól kiegészíthetik a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező kerettagokat. Az első összetartásra 16 játékost hívtam meg, de ennél nagyobb kerettel számolok, remélhetőleg a közeljövőben újabb játékosok is csatlakozhatnak a válogatotthoz. Minden váltás magában hordozza az előrelépés, a fejlődés lehetőségét, nekünk most kötelességünk olyan hozzáállással dolgozni, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Spandler Mátyás (Veszprém Futsal)
Gémesi Gergő (Újpest FC)

Mezőnyjátékosok

Nagy Imre (MVFC)
Szalmás Zoltán (Haladás VSE)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Rábl János (MVFC)
Nagy Kevin (MVFC)
Iszák Dominik (MVFC)
Fekete Márk (Kecskemét Futsal)
Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Pál Patrik (Kecskemét Futsal)
Vas Ádám (Haladás VSE)
Lux Gábor (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Rutai Balázs (Haladás VSE)


Címkék:

Kapcsolódó hírek