Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. február. 09., 19:53
Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott

Férfi futsalosaink 2-1-re legyőzték a vb-selejtezőre készülő kuvaiti válogatottat a két csapat kuvaitvárosi felkészülési mérkőzésén. A góljainkat Rutai Balázs és Büki Baltazár szerezte.

Férfi futsalválogatottunk alaposan megfiatalított kerettel utazott el kuvaiti összetartására, Sergio Mullor szövetségi kapitány öt újoncot jelölt az utazók közé, további négy fiatal játékosunk pedig a legutóbbi összetartásokon debütált az együttesben.

A házigazdák elleni pénteki felkészülési mérkőzés célja ennek megfelelően elsősorban a tapasztalatszerzés volt, másrészt pedig a szövetségi kapitány kíváncsi volt rá, hogy a legtehetségesebb hazai fiatalok közül kikre számíthat már rövidebb távon, akár a decemberben kezdődő Eb-selejtezőkön.

A kuvaiti válogatott a vb-selejtezőire készül, az elmúlt egy hétben már lejátszott két felkészülési mérkőzést, melyeken egy döntetlen és egy győzelem volt a mérlege a tadzsik válogatott ellen.

Jól kezdtük a találkozót, az első percekben kezdeményezőbbek, aktívabbak voltunk, jellemzően a hazai térfélen zajlott a játék. A 3. percben Rutai Balázs remek kapáslövésével megszereztük a vezetést (0-1), és a kuvaitiak ezt követően sem tudtak változtatni a játék képén. Hiába volt azonban veszélyesebb a magyar csapat, egyetlen védelmi megingás is elég volt a kuvaitiaknak ahhoz, hogy a 8. percben kiegyenlítsenek (1-1). A folytatásban is támadó szellemben játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, egy-két nagy lehetőségünk is akadt, de nem tudtuk pontosan befejezni őket. A szünet előtt öt perccel a hazaiak támadásban átálltak az 5 a 4 elleni játékra, egy alkalommal Alasztics nagy védéssel akadályozta meg, hogy a hazaiak átvegyék a vezetést.

A fordulás után pár másodperccel Kajtár Mátyás állt nagyon közel ahhoz, hogy góllal debütáljon az A-válogatottban, de lövése után a labda a kapufa belső részéről kifelé pattant. Ezt követően a kuvaitiak percei következtek, Alasztics Marcellnek több védést is be kellett mutatnia. A hazaiak a játékrész felétől már öt a négy ellen támadtak, de gólt a mieink szereztek: a 37. percben egy szabadrúgást követően a kapusról kipattanó labdát Büki Baltazár lőtte a hálóba. A hátralévő percekben a kuvaitiak kialakítottak néhány helyzetet, de Alasztics eszén nem tudtak túljárni, így válogatottunk 2-1-es győzelemmel zárta a mérkőzést.

– A legfontosabb, hogy több játékos is remek teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, jó dolgokat láttam a pályán. Normális, hogy a fiataloknak nyomás alatt nehéz dolguk volt, ezért első nekifutásra még nem mindenki tudta megmutatni a valós tudását. Összességében elégedett vagyok, mert mindenki tudott minőségi perceket eltölteni a pályán, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány.

Kuvait-Magyarország 1-2 (1-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Nagy Imre, Rábl János, Rutai Balázs, Lux Gábor
Cserék: Faragó Ádám, Gémesi Gergő, Fellembek Zétény, Haász Benjámin, Kajtár Mátyás, Kovács Ádám, Hadházi Sándor, Bartha Balázs, Büki Baltazár, Szentes-Bíró Tamás


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...