Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. augusztus. 22., 23:25
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, a galíciai Ferrolban. A mieink gólját Fekete Márk szerezte. A magyar válogatott vasárnap 16 órakor a szintén vb-résztvevő horvátokat fogadja a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.

A decemberben kezdődő Eb-selejtezőkre készülő férfi futsalválogatottunk az idény első nemzetközi mérkőzését a világ egyik legjobb együttese ellen játszotta le: a világbajnoki felkészülés hajrájában járó spanyol válogatott vendége volt a galíciai kikötővárosban, Ferrolban.

Amint arra számítani lehetett, a spanyolok már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tettek szert, folyamatos nyomás alatt tartották Alasztics Marcell kapuját. Kapusunknak jó pár bravúrja volt az első félidőben, de két alkalommal ő sem menthetett: a 9. percben Camacho Perez, a 12. percben Cano Megado talál be, így 2-0-s spanyol előnnyel zárult az első játékrészt.

A fordulás után is jelentős fölényben játszottak a házigazdák, és a 23. percben Adolfo Fernandez Diaz találatával háromra növelték az előnyüket. Ezt követően a magyar válogatottnak is voltak jó periódusai, a félidő közepén egy gyors, látványos támadás végén Fekete Márk megszerezte a szépítő gólunkat (3-1). Azt nem tudtuk megakadályozni, hogy a hazaiak nagy számban alakítsák ki a helyzeteiket, de hősiesen védekeztünk, és Alasztics Marcellnek is jól ment a védés, így a házigazdák a hajráig nem tudták tovább növelni az előnyüket. Négy perccel a vége előtt aztán Antonio Perez megszerezte a negyedik spanyol találatot, az 5-1-es végeredményt pedig 17 másodperccel a lefújás előtt Adolfo Fernandez Diaz alakította ki.

– Az volt az érzésem, hogy az első félidő egy elvesztegetett lehetőség volt arra, hogy tovább fejlődjön a csapatunk – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Az ilyen típusú mérkőzéseken nem hagyhatunk ki egyetlen másodpercre sem, nagy odafigyeléssel, koncentrációval és karakterrel kell játszanunk, sajnos ezt az első játékrészben nem mutattuk meg. A válogatott igazi arca az, amit a második félidőben mutatott. Ekkor már megküzdöttünk minden labdáért, befutottuk a területeket, volt karaktere a játékunknak. A spanyol válogatott sokkal jobb nálunk, ezt be is bizonyította a mérkőzésen, de ha hiszünk magunkban, és változtatni tudunk a mentalitásunkon, akkor sokat fogunk tudni fejlődni.

A magyar válogatott pénteken utazik haza, és Telkiben folytatja a felkészülést, vasárnap 16 órakor pedig a szintén vb-résztvevő horvát válogatottat fogadja az angyalföldi Sterbinszky Amália Sportcsarokban. A vasárnapi mérkőzésre ingyenes a belépés.

Spanyolország-Magyarország 5-1 (2-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Hadházi Sándor, Rábl János, Szentes-Bíró Tamás, Dróth Zoltán
Cserék: Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fekete Márk, Rafinha, Lipl Noel, Szalmás Zoltán, Pál Patrik, Gémesi Gergő, Rutai Balázs, Nagy Kevin


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...

Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...