Futsal Eb-selejtező: Szlovénia, Montenegró és Norvégia a három ellenfelünk
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. május. 30., 15:42
Futsal Eb-selejtező: Szlovénia, Montenegró és Norvégia a három ellenfelünk

Férfi futsalválogatottunk decemberben kezdi meg szereplését az Eb-selejtező csoportkörében.

Az UEFA mai sorsolásán eldőlt, hogy a Sergio Mullor vezette férfi futsalválogatott a szlovén, a montenegrói és a norvég csapat elleni mérkőzéseken próbálja meg kivívni az 2026-os, litván-lett közös rendezésű Európa-bajnokságra való kijutást. A csoportkörben oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással a csapatok decembertől áprilisig, az első helyezettek közvetlenül kvalifikálják magukat az Európa-bajnokságra, míg a maradék négy Eb-helyről a tíz csoport nyolc legjobb második helyezettjének oda-visszavágós rájátszása dönt majd.

Szlovénia a 10. helyen áll az európai ranglistán, a magyar válogatott a 19., Montenegró a 29., Norvégia a 35. helyet foglalja el. A magyar válogatott a legutóbbi két Európa-bajnokságra nem jutott ki, legutóbb 2016-ban volt tagja az Eb-mezőnynek.

– Úgy gondolom, hogy összességében kedvező sorsolást kaptunk, de gyorsan hozzáteszem, hogy egyáltalán nem könnyű a csoportunk – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Ma már nincsenek könnyű mérkőzések válogatott szinten, egyre kiegyensúlyozottabb az európai mezőny, ezt az eddigi felkészülési meccseink is bizonyították. Ennek ellenére úgy gondolom, mindenképpen el kell érnünk legalább a rájátszást érő második helyet, de természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az első hely megszerzésével közvetlenül kijussunk az Európa-bajnokságra. Utóbbi cél eléréséhez viszont bravúrra is szükség lesz, hiszen a szlovénok jelenleg egyértelműen előrébb tartanak nálunk. Annyival viszont nincsenek előttünk, mint az európai elitcsapatok, a spanyol, a portugál vagy a kazah együttes, ami reményt ad a csoportküzdelmekre. A montenegrói együttes fizikailag erős játékosokból áll, hasonló stílusban játszik, mint a szerb és a horvát válogatott, a norvégok pedig feljövőben vannak, és ahogy egyre több nemzetközi rutint szereznek, egyre jobbak lesznek. Fél évünk van az első selejtezőig, a hátralévő időben mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk a csoportküzdelmekre. 

A selejtezők programja:

December 12.
Magyarország-Montenegró

December 18.
Szlovénia-Magyarország

Március 7.
Magyarország-Norvégia

Március 12.
Norvégia-Magyarország

Április 10.
Montenegró-Magyarország

Április 15.
Magyarország-Szlovénia

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...

Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...