Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. augusztus. 25., 17:48
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk három nap alatt két vb-résztvevő együttessel is összemérte az erejét, a csütörtöki, spanyolországi összecsapás után vasárnap Budapesten a horvátok ellen lépett pályára, és kiegyenlített mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el.

Férfi futsalosaink csütörtök este még Spanyolországban léptek pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen, majd másnap hajnalban útra keltek Magyarországra. A meccs és az utazás fáradalmainak kipihenésére csak egy nap maradt, Sergio Mullor szövetségi kapitány ráadásul szombaton még egy edzést is tartott a játékosoknak.

Vasárnap 16 órakor már a spanyolokhoz hasonlóan a szeptemberi világbajnokságra készülő horvátok ellen lépett pályára a válogatottunk a Fáy utcai Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.

A mérkőzés nagy magyar helyzettel kezdődött, egy labdaszerzést követően Szabó Lajos a kapufát találta telibe. Ezt követően kiegyenlített volt a találkozó, a horvátok nem diktáltak olyan nagy iramot, mint három nappal korábban a spanyolok, így nem tudtak komolyabb fölényre szert tenni. A 14. percben egy labdaszerzés után Fekete Márk lőtt kapura, a horvátok kapusa elsőre még védett, de a kipattanót Fekete a hálóba helyezte (1-0). Három perc volt hátra a félidőből, mikor egy szép egyéi villanás végén Duje Kustura lőtt szép gólt (1-1).

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a horvátok valamivel nagyobb iramban játszottak, mint a szünet előtt, de jelentős fölényre nem tudtak szert tenni. A hajrához közeledve egy-két nagy helyzetet azért kialakítottak, előfordult, hogy egy utolsó pillanatos blokk, egy alkalommal a kapufa mentett a vendégek próbálkozásánál. A mieink ellentámadásaiban is volt veszély, így a magyar győzelem ugyanúgy benne volt a levegőben, de végül egyik csapat sem vette be újból a kaput, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

– Úgy gondolom, rendben volt a mai teljesítményünk – értékelt a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Az első perctől az utolsóig komolyan vettük a játékot, nagyon örülök, hogy sikerült előrelépnünk, pedig még nem vagyunk a legjobb kondícióban, hiszen csak nemrég kezdődött a bajnokság. Örülök, hogy lejátszhattuk ezt a két mérkőzést, mert tényleg sok dologra rávilágított. Természetesen vannak különbségek a horvát és a magyar csapat között, de sokkal közelebb lehetünk az európai élmezőny válogatottjaihoz, mint amire sokan számítanának, csak el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk ilyen szintű meccseket játszani.

Magyarország-Horvátország 1-1 (1-1)
Magyarország: Gémesi Gergő - Hadházi Sándor, Szabó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Dróth Zoltán
Cserék: Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Fekete Márk, Rábl János, Rutai Balázs, Kajtár Mátyás, Nagy Kevin, Lipl Noel, Pál Patrik, Rafinha, Vatamaniuc-Bartha Dávid

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...

Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...