Braziljai hozták a grúzoknak a győzelmet
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. december. 04., 19:33
Braziljai hozták a grúzoknak a győzelmet

Férfi futsalválogatottunk grúziai páros mérkőzésének első felvonásán 3-2-es vereséget szenvedett a házigazdáktól Tbilisziben, felkészülési mérkőzésen.

Idei utolsó két mérkőzésére utazott el férfi futsalválogatottunk Grúziába, ahol először kedden délután lépett pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen. A hazaiak három honosított brazil játékossal, valamint egy BL-győztes kapussal álltak fel, és igazolták az utóbbi egy-két évben szerzett jó hírnevüket: gyors, dinamikus játékkal rukkoltak elő.

Az első félidőben éppen a gyors, technikás brazil játékosok jelentették a két csapat közti különbséget: rengeteg egy az egy elleni szituációt oldottak meg kiválóan, nehezen tudtuk tartani őket, többször lemaradtunk róluk védekezésben. Bár a grúzok vezetést szereztek, Tatai József találatával gyorsan egyenlítettünk, ez maradt a félidei eredmény is.

A második félidőt jól kezdtük, sok helyzetünk volt, és egy grúz kiállítást követően Dróth Zoltán fejezte be góllal az emberelőnyt (1-2). A folytatásban is szerezhettünk volna gólokat, a grúzok kapusa nagyszerűen védett, több bravúrt bemutatva akadályozta meg játékosainkat a gólszerzésben. A házigazdák egy szabadrúgást követően egyenlítettek, majd két perccel a vége előtt a győztes találatot is megszerezték, vagyis 3-2-re megnyerték a mérkőzést. A két csapat szerdán délután ismét megmérkőzik egymással.

– Nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, idei ellenfeleink közül egyértelműen a grúz az egyik legerősebb csapat, a mai meccsen a honosított játékosaik jelentették a különbséget számukra – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – Picit mi is tompábbak voltunk, mint korábbi meccseinken, ez kicsit megbosszulta magát, az ütemkéséseinket, lemaradásainkat a gyors játékosaik rendre kihasználták. Voltak jó dolgaink támadásban, főleg a második félidőben nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a grúzok kapusa jól védett, csak kétszer sikerült bevennünk a kapuját. Az ilyen meccseket meg kell tanulnunk legalább döntetlenre hozni, ez is tanulási folyamat része.

Grúzia-Magyarország 3-2 (1-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Komáromi Péter, Klacsák Bence, Tatai József, Siska Gergő
Csere: Varsányi Áron, Boromisza Dániel, Dávid Richárd, Tar Tamás, Vas Ádám, Miklós Tamás, Nagy Imre, Rábl János, Dróth Zoltán

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...