Marco Rossi: Vissza akarom hozni a futballeufóriát!
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. június. 20., 15:19
Marco Rossi: Vissza akarom hozni a futballeufóriát!

Marco Rossi a férfi A-válogatott tegnap kinevezett szövetségi kapitánya exkluzív interjút adott az mlsz.hu-nak, melyben beszélt Magyarországhoz, a magyar emberekhez fűződő különleges viszonyáról, és arról is, hogy komoly felelősséget jelent számára a szövetségi kapitányi megbízatás.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy az MLSZ vezetése engem kért fel a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére - mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ugyanakkor kezdem érezni a nyomást is magamon, hiszen tudom, hogy a magyarok mennyire szeretik a focit, és mennyire szeretnék, hogy a válogatott ismét sikeres legyen. Köszönettel tartozom Csányi Sándor elnök úrnak és az MLSZ elnökségének, amiért bíznak bennem, de nagyon hálás vagyok a Honvédnak is, hiszen először a kispesti klub hívott Magyarországra dolgozni. Ha Honvédnál akkor nem hisznek bennem, és nem neveznek ki a Bp. Honvéd vezetőedzőjének, majd nem érünk el sikereket a csapattal, akkor könnyen lehet, hogy ma nem lennék magyar szövetségi kapitány sem. Természetesen köszönettel tartozom a DAC vezetőinek is, akik szintén támogatóan álltak a mostani helyzethez, és akiket – a klub szurkolóihoz hasonlóan – nem szerettem volna cserbenhagyni, ezért a következő néhány hétben, amíg sikerül megtalálniuk az utódomat, továbbra is elvégzem a vezetőedzői feladatokat Dunaszerdahelyen, köszönhetően az MLSZ rugalmasságának is.

Az új szövetségi kapitány azt mondta, egy álma vált valóra azzal, hogy a magyar nemzeti együttest irányíthatja.

– Engem olaszként is óriási büszkeséggel tölt el, hogy leülhetek arra a kispadra, melyről Sebes Gusztáv az Aranycsapatot vezényelte, a játékosokra pedig ez hatványozottan igaz kell, hogy legyen. Természetesen az adott pillanatban a legjobb formában lévő játékosok kapnak meghívást a nemzeti csapatba. Csak olyan labdarúgókra számítok a válogatottban, akiket valóban motivál, hogy magukra ölthetik a magyar címeres mezt, mert ez óriási megtiszteltetés minden labdarúgó számára.



Marco Rossi hozzátette: gyermekkora óta különleges kapcsolatban áll velünk, magyarokkal, és sorsszerűnek tartja, hogy legnagyobb sikereit éppen Magyarországon érte el.

– Családom férfitagjai annak idején rengeteget meséltek a varázslatos magyarokról, Puskásékról, az Aranycsapatról. Mindig is rajongtam a magyar fociért, és amikor pár éve először kaptam munkát Magyarországon, azt éreztem, sorsszerű az életemben, hogy a magyar fociban dolgozhatok. Már tavaly ősszel hihetetlenül boldog voltam, amikor még csak pletykák szintjén jött szóba a nevem a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, megtisztelve éreztem magam, hogy egyáltalán szóba került a nevem. Szóval amit most érzek, azt nem is igazán tudom szavakba önteni.

Azt viszont pontosan meg tudta fogalmazni a szövetségi kapitány, hogy az előttünk álló időszakra nézve mi a célja a magyar válogatott élén.

- Felelőtlenség lenne olyasmiket ígérni, hogy hány meccset nyerünk majd meg, vagy pontosan mi fog történni az előttünk álló időszakban. Azt viszont tiszta lelkiismerettel tudom megígérni, hogy – ahogy mindig is – ami lehetséges, mindent meg fogunk tenni a csapat sikeréért. Számítok ebben a játékosokra és arra a vágyra, amiről tudom, hogy ott van bennük: mutassák meg mindenkinek, hogy az utóbbi időben elért eredményeknél sokkal többre hivatottak. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...