A skótok is nyerni tudtak a Groupama Arénában
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. március. 27., 21:11
A skótok is nyerni tudtak a Groupama Arénában

A kazahoktól elszenvedett múlt heti 3-2-es vereség után férfi A-válogatottunk a skótokat fogadta felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. A játékunk javult ugyan, az eredmény azonban nem: Skócia 1-0-ra legyőzte csapatunkat.

A kazahok elleni balul sikerült felkészülési mérkőzés után Georges Leekens szövetségi kapitány nemcsak a játékosok egy részét cserélte le a skótok elleni összecsapásra, hanem játékrendszert is váltott: a múlt heti 4-4-2 helyett ezúttal egy 3-4-3-as összeállításban küldte pályára csapatát. Gulácsi Péter előtt Fiola Attila, Otigba Kenneth és Guzmics Richárd volt a három belső védő, Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Pintér Ádám és Hangya Szilveszter játszott a középpályán, míg a csatársorban Varga Roland, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs kapott helyet.

A mieink jóval stabilabban, szervezettebben futballoztak, mint a kazahok ellen, védekezésben a támadóink is visszazártak a saját térfelünkre, a skótok nem találtak megjátszható területeket akcióik során. A labdaszerzéseket követően többször is eljutottunk a skót tizenhatos előterébe, veszélyesebb volt a szélsőjátékunk is, mint múlt pénteken, de a kapu közelébe érve hiányoztak a jó megoldások a játékunkból. A 20. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgását nagy bravúrral védte McGregor, ez volt az első igazán nagy gólszerzési lehetőség a mérkőzésen. A küzdelemre és az iramra nem lehetett panasz, de kidolgozott akcióból kevés volt, a 39. percben sem egy ilyen után jutott büntetőhöz a skót válogatott: Kleinheisler a tizenhatos vonalánál borította föl Frasert ártalmatlannak tűnő szituációban. Mulgrew végezte el a tizenegyest, Gulácsi Péter jó irányba vetődött, és a bal sarok elől kiütötte a labdát. A 45. percben közel jártunk a vezető gól megszerzéséhez, Dzsudzsák szögletét követően Guzmics fejelt 5 méterről, Robertson a gólvonalról vágta ki a labdát.

A szünetben kettőt cserélt Georges Leekens: Hangya Szilveszter és Pintér Ádám helyére Szabó János és Elek Ákos állt be. Rosszul kezdtük a játékrészt, a 48. percben a jobb szélen a védelmünk mögé kerültek a skótok, Fraser adott középre, a védők nem tudtak felszabadítani, az érkező Phillips így a hálóba passzolhatott (0-1). A gól után néhány percig még labdabirtoklási fölényben játszottak a skótok, majd átvettük az irányítást, ebben a periódusban Varga Roland távoli lövése volt a legveszélyesebb próbálkozásunk, de McGregor védeni tudott. Ennél a lehetőségnél Dzsudzsák Balázs már nem volt a pályán, közvetlenül előtte adta át a helyét Németh Krisztiánnak. A félidő derekához érve Pátkai Máté is lehetőséget kapott, ő Kleinheisler helyét vette át.

A 71. percben Szalai Ádám szerzett labdát a skót tizenhatos előterében, de 16 méterről a kifutó kapusba lőtte azt, majd pár másodperccel később sarokkal a jobb kapufa mellé továbbított. A magyar válogatott a folytatásban sokat tett az egyenlítésért, beállt Böde Dániel és Nikolics Nemanja is, de a skót tizenhatos előterében elfogyott a lendület a támadásainkból, újabb komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani. Lefújásig maradt tehát a 0-1, hiába léptünk előre játékban a múlt heti mérkőzéshez képest, az eredményt illetően nem tudtunk javítani, második idei mérkőzését is elveszítette a válogatott. 

- Mindannyian el vagyunk keseredve az eredmény miatt, de a teljesítményünkben történt előrelépéssel elégedett vagyok, úgy érzem, ezen a mérkőzésen megérdemeltük volna a döntetlent. Védekezésben jól játszottunk, nem adtunk annyi ajándékot az ellenfélnek, mint legutóbb, emellett megvoltak a helyzeteink is, sajnos ezeket nem tudtuk kihasználni. A játékosok mentalitása példaértékű volt, mindenkin éreztem, hogy nagyon fontos neki a válogatott, minden tőlük telhetőt megtettek a pályán. Láttam előrelépést a játékban, ez magabiztosságot adhat júniusra, másrészről azonban továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy felkészülten várhassuk az előttünk álló feladatokat - mondta Georges Leekens szövetségi kapitány a találkozót követően.

Magyarország-Skócia 0-1 (0-0)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Lovrencsics G., Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér Á. (Elek Á., a szünetben), Hangya (Szabó J., a szünetben) – Varga R. (Nikolics N., 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh K., 59.). 
Skócia: 
A. McGregor – Hendry, Mulgrew, S. McKenna – R. Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (B. Douglas, 67.) – S. Armstrong (McLean, 70.), M. Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). 
Gólszerző: M. Phillips (48.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...