Marco Rossi: Félelem nélkül, bátran kell játszanunk
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. szeptember. 06., 19:10
Marco Rossi: Félelem nélkül, bátran kell játszanunk

Az Európa-bajnokság után a magyar válogatott minden játékosa nagyon szeretne bizonyítani a németek ellen, mondta Marco Rossi a keddi, düsseldorfi NL-mérkőzés helyszínén.

Férfi A-válogatottunk szombaton 20.45-kor megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája idei kiírásában, az első ellenfele Németország lesz a düsseldorfi Esprit Arénában.

A magyar válogatott játékosai ma délelőtt még Telkiben edzettek, majd ebéd után repülőre ültek, és elutaztak a szombati Nemzetek Ligája-találkozó helyszínére, ahol egyből a stadionba buszoztak. Szoboszlaiék előbb stadionsétán vettek részt (a pálya állapota hagy némi kívánnivalót maga után, ezért a játékvezetők edzését másik helyszínre vitték el), majd Marco Rossi és Schäfer András a hivatalos sajtótájékoztatón állt a média rendelkezésére.

– Az Európa-bajnokság után minden játékosom nagyon szeretne bizonyítani, mert két és fél hónapja a németek és a svájciak ellen sem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet szerettünk volna – mondta Marco Rossi a sajtótájékoztatón. – Szeretnénk többet támadni, és egy egész másfajta meccset játszani a németekkel, mint az Eb-n. Félelem nélkül, bátran kell futballoznunk. Annyit fogunk támadni, amennyit az ellenfél enged majd, ez ugyanis nemcsak a saját csapatunktól, hanem mindig az ellenféltől is függ. Az ilyen meccseket általában az erősebb csapat játéka, formája határozza meg, és nem annyira a másik csapaté. Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt, ebből a szempontból jobb pillanatban találkozunk a németekkel, mint legutóbb.

A szövetségi kapitány a csoportbeli esélyekről elmondta, a papírforma szerint a német mellett a holland válogatott is erősebb a mieinknél, a mi szintünk inkább a bosnyákokéval hasonlítható össze. A papírforma és a pályán elért eredmény azonban sokszor egész más, a csapat célja, hogy az előző NL-kiíráshoz hasonló jó szerepléssel zárjuk a sorozatot.

Schäfer András hozzátette: nemcsak neki, hanem a keret minden játékosának óriási plusz motivációt jelent, hogy a németek ellen játszhat.

– Nagy motivációt jelent, hogy a németek ellen léphetek pályára. Nemcsak azért, mert a Bundesligában játszom, hanem mert a német válogatott előkelő pozíciót foglal el a világ futballjában , és mindenki, aki pályára lép ellene, extrán szeretne bizonyítani – fogalmazott az Union Berlin középpályása.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán
Győzelem Montenegró ellen, másodikként zártunk a Vilotic-tornán

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...

Egygólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól
Meccsbeszámoló
Szoros vereség Spanyolország ellen

Férfi U19-es válogatottunk Szabó Szilárd találatával 1-0-ra legyőzte Montenegró korosztályos csapatát Topolyán, a Vilotic-emléktorna utolsó ...