Szabályok a stadionokban
Férfi A-válogatott   |   Irány Franciaország!   |   2016. június. 08., 11:02
Szabályok a stadionokban

Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek látogatását szigorúan szabályozzák a szervezők.

A mérkőzésekre csak érvényes jeggyel vagy akkreditációval lehet bejutni. A 16 évnél fiatalabb nézőknek meg kell nevezniük felnőtt kísérőjüket, és a felnőtt kísérőnek szintén érvényes belépőjeggyel kell rendelkeznie. Zászlókat, transzparenseket csak hajlékony, műanyag nyéllel lehet bevinni, és a zászlók, transzparensek mérete nem haladhatja meg a 2 x 1,5 métert. A zászlórúd legfeljebb 1 méter hosszú és 1 cm átmérőjű lehet. A stadionok bejáratánál alapos biztonsági intézkedések lesznek.

Franciaországban szükségállapot van érvényben, a terror-fenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú. A rendvédelmi szervek szükség esetén udvariasan, de határozottan és szigorúan fognak fellépni. A parkokban, Marseille-ben a strandokon, Bordeaux-ban a Garonne parti sétányon tilos kempingezni, piknikezni, nem javasolt autóban éjszakázni sem. Lakóautóval csak a kijelölt kempingező helyeken lehet az éjszakát eltölteni, a városi parkolókban nem. A szabálysértések és bűncselekmények megítélése, valamint a bírság mértéke a szükségállapot miatt szigorúbbak. Ezért különösen kerülendő: részegeskedés, 22 óra utáni hangoskodás, gyorshajtás, közterületi tárgyakra (pl. szobrok) felmászás, szökőkútban fürdés, pirotechnikai eszközök, szúró tárgyak, fegyverek, drog birtoklása, agresszív magatartás, tiltott szimbólumok megjelenítése, feketepiaci jegyértékesítés.

Közlekedés, parkolás

A gépkocsival érkezőknek javasolt a nagy közlekedési csomópontokban leparkolni és onnan a tömegközlekedési lehetőségeket igénybe venni, mert a stadionok környékén a parkolás nem lehetséges. Mindenki tömegközlekedéssel közelítse meg a helyszíneket! Lesznek buszparkolók a stadionok környékén, ahová akkreditálni kell, amit a sportimadok.hu oldalon lehet megtenni. A stadion környéke le lesz zárva biztonsági okokból. Többszöri beléptetés lesz, így autóval nem is lehetséges megközelíteni a stadionokat. A mérkőzések napján a járatokat sűrítik, több helyről közvetlen járatot indítanak a stadionhoz. Erre az időszakra kedvezményes napi jegyet lehet vásárolni. Több nagy parkolótól (pl. Bordeaux-ban a Chaban Delmas híd jobb partján kialakított parkolóból ingyenesen) közvetlen buszjáratokat (navetteket) indítanak a stadionhoz. Bordeaux-ban a pályaudvar átépítés alatt áll. A teljes csarnok fel van állványozva, emiatt a peronok lényegesen leszűkültek. A szurkolóknak az EURO2016 táblát követve, mielőbb el kell hagyniuk a pályaudvar területét. A gyalogos övezetekben a villamosvágány nincs fizikai akadállyal elválasztva a sétányoktól, csak útburkolati jelek jelzik a villamossíneket, illetve közlekedési lámpákkal figyelmeztetnek a villamos közeledtére. Vonatközlekedés esetén figyelni kell arra, hogy induláskor a „hagyományos” (karton) jegyeket a felszállás előtt automatában érvényesíteni kell (piros vagy sárga készülék, neve: compostage), ellenkező esetben büntetést szabnak ki a vonaton történő jegykezeléskor. Az elektronikus jegyekre ez nem vonatkozik. Közlekedési baleset, gyalogos gázolás, agresszió esetén rendőrségi feljelentést kell tenni, illetve látleletet kell felvetetni. A jegyzőkönyv egy példányát, de legalább annak egy másolatát ki kell kérni!


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Magyarország-Belgium: már átvehetőek Toulouse-ban a meccsjegyek
Magyarország-Belgium: már átvehetőek Toulouse-ban a meccsjegyek

A magyar válogatott nyolcaddöntője előtt a szurkolók a toulouse-i stadion szomszédságában a jegyüktől függően két átvételi ponton vehetik föl ...

Magyarország-Belgium: 14.00 órától lehet jegyeket vásárolni
Meccsbeszámoló
Ismét magyar többség a lelátókon

A magyar válogatott nyolcaddöntője előtt a szurkolók a toulouse-i stadion szomszédságában a jegyüktől függően két átvételi ponton vehetik föl ...