Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
U19 női   |   Szurkolók   |   2023. október. 28., 18:07
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt gól döntötte el, amellyel a házigazda franciák szerezték meg a három pontot.

Az olaszok elleni vereség után várta a franciák elleni folytatást női U19-es válogatotutnk az Eb-selejtező A-divíziójában. Bár 1–0-s hátrányból még egyenlíteni tudtunk, végül 2–1-gyel az olaszoké lett a győzelem és a három pont a nyitómérkőzésen.

A második játéknapon sem várt könnyebb ellenfél Szarvas Alexandra csapatára, sőt! Szombati ellenfelünk, a házigazda francia együttes keretében olyan klubok játékosai szerepelnek, mint az Olympique Lyonnais vagy a Paris Saint-Germain.

A várakozásoknak megfelelően dinamikusan kezdett ellenfelünk, amely már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést. Ekkor szerencsénk is volt, de a találkozón védelmünk is jól működött. A franciák nagy nyomást helyeztek ránk, a 25. percben pedig egy szögletet követően előnyhöz is jutottak: a kifelé rúgott labda éppen Charline Coutel elé került, aki a kapunkba vágta azt (1–0).

Hiába a jelentős labdabirtoklási fölény, jól megszervezett védekezésünknek és a kapuban álló Schvirján Dóra munkájának köszönhetően a félidőben több gólt nem tudott szerezni ellenfelünk.

A második játékrészre Kern Fanni állt be Sinka Napsugár helyett, Németh Adél pedig Acsádi Petrát váltotta. Az 52. percben pedig Tuza Petra helyett Helmeczi Petra lépett pályára.

A folytatás is hasonló játékot hozott, a franciák kezdeményeztek inkább, mi pedig igyekeztünk hatástalanítani támadásaikat. Ezt a feladatot jól meg is oldottuk, ellenfelünk nem tudta újabb gólra váltani fölényét.

Az utolsó félórára Petrovics Petra (Szarvas Sára, 62.) is lehetőséget kapott. Végül pedig Molnár Adelina kapott lehetőséget Murár Viktória helyett a 82. percben.

Kapusunknak még az utolsó percekben is volt dolga, de sikerült megakadályozni az újabb francia gólt, így 1–0-val ért véget a találkozó.

A torna zárómérkőzését október 31-én, 17.00 órakor az északírek ellen játsszuk.

– Egy Eb-elődöntős csapat ellen nem szégyenkezhetünk, hogy egy szögletből kapott góllal alulmaradtunk. Nagyot ment az egész csapat, le a kalappal a lányok előtt. Szervezett védekezés volt a célunk és ebből szerettünk volna kontrázni, de sajnos a megszerzett labdákat nem tudtuk megtartani, így nagyon nehéz volt a gyors védőik ellen támadásokat indítani. Viszont a taktika védekezés részét megoldottuk. A folytatásban az északírek ellen fontos feladat vár ránk. A felnőtt válogatott tegnap már példát mutatott, mi is mindent meg fogunk tenni a pályán – nyilatkozta a találkozót követően Szarvas Alexandra szövetségi edző.

Franciaország–Magyarország 1–0 (1–0)
Magyarország: Schvirján Dóra – Tuza Petra (Helmeczi Petra, 52.), Koszo Sydney, Acsádi Petra (Németh Adél, 46.), László Henrietta – Harmat Sára – Szarvas Sára (Petrovics Petra 62.), Sinka Napsugár (Kern Fanni, 46.), Murár Viktória (Molnár Adelina, 82.) – Tóth Zsóka, Benke Annamária


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...