Finnország ellen kezdjük az Eb-selejtezőt
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. október. 19., 21:30
Finnország ellen kezdjük az Eb-selejtezőt

A női U19-es válogatottunk első ellenfele a finn csapat lesz a dániai Eb-selejtező tornán. A csapat hétfőn utazott a mérkőzések helyszínére és a keddi edzés a finnek elleni felkészülésről szólt. Majd a házigazdák és Törökország ellen is pályára lép Turtóczki Sándor csapata.

Ahogy minden utánpótláskorosztályt, úgy a női U19-es válogatottunkat is súlyosan hátráltatta a világjárvány, Turtóczki Sándor szövetségi edzőnek szinte teljesen új csapatot kellett építeni és mindjárt tétmérkőzésekre felkészítenie.

Az együttes augusztusban találkozott először, majd szeptemberben két felkészülési mérkőzést játszott Lengyelországgal. Az elsőn bár kétszer is vezettünk, a vége 2–2 lett, míg a másodikon gól nélküli döntetlen született.

A női utánpótlás Eb-selejtezőket ettől a szezontól új lebonyolítási rendben rendezik meg. A csapatokat A- ás B-ligába sorolták. Az őszi fordulóban a cél az, hogy csapatunk megtartsa A-ligás tagságát, hiszen tavasszal csak innen lesz esélye kvalifikálni az Európa-bajnokságra. A B-liga együttesei tavasszal szintén játszanak egy újabb kört, de onnan nem juthatnak ki a kontinenstornára, csak a besorolásukon változtathatnak.

A válogatott hétfő este érkezett meg Dániába és kedden a finnek elleni taktikát gyakorolta a találkozó előtti utolsó tréningen.

Már az edzés előtt átbeszéltük, hogy mi várható a finnek ellen, majd beállítottuk a pályán, gyakoroltuk, amiket kitaláltunk. Szeretnénk kellemetlenséget okozni az ellenfelünknek. Fontos lesz, hogy milyen napot fogunk ki és milyen formában lesz aznap a finn válogatott. Elemeztük a mérkőzéseiket és jó futballt játszottak a finnek, akik fizikálisan nagyon erősek. Az erőviszonyokat nézve ez a csapat előttünk jár, de remélem nem annyira, hogy a mérkőzés alatt ne tudnánk felzárkózni hozzájuk. A mentális tényezők nagyon fontosak, mert úgy látom, hogy több játékosom nincs tisztában saját képességeivel, kevés a kellő önbizalommal rendelkező kerettag ahhoz, hogy dominálni tudjunk egy jobb csapat ellen. Csak olyan dolgot kértem a lányoktól, amit ha odafigyelnek, meg tudnak csinálni a pályán. Természetesen azt, amit a szakmai stábnak kell hozzátennie, azt megbeszéltük és megtettük. És még a szerencsére is szükségünk lesz. Egy jó meccset várok és azt, hogy a lányok a képességeikhez mérten a maximumot nyújtsák. A kezdőcsapat már megvan, de a döntés nem volt könnyű, hiszen közel egyforma képességű játékosokból választhatok – mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...