Szoros meccsen maradt alul a női U19-es válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. október. 25., 18:14
Szoros meccsen maradt alul a női U19-es válogatott

Szarvas Alexandra szövetségi edző együttese 2-1-es vereséget szenvedett az olasz válogatott ellen első Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén Franciaországban. A mieink gólját az előző NB I-es szezon felfedezettje, Sinka Napsugár szerezte.

Női U19-es válogatottunk az Eb-selejtező sorozat A divíziójában szerepel a héten, és igen nehéz négyesben küzd a bennmaradásért: a házigazda franciák mellett az olaszok és az északírek szerepelnek a mieink csoportjában. A négyes első három tagja tavasszal is az Eb-selejtező A divíziójában szerepel majd, míg az utolsó helyezett kiesik a "B" jelű ligába. 

Jól kezdtük az olaszok elleni első mérkőzést, már az 1. percben volt egy nagy helyzetünk, de nem tudtuk megszerezni a vezetést. Az első negyedórában bátran futballozott a magyar csapat, irányítottuk a játékot a jóval esélyesebb olaszok ellen. Ellenfelünk a játékrész első felében nem talált fogást rajtunk, a folytatásban azonban szép lassan átvette a játék irányítását.

A 19. percben Ascher Dóra még bravúrral hárított egy olasz lövést, a 28. percben azonban megszületett az első olasz találat, Erin Cesarini értékesített magabiztosan egy büntetőt (0-1). A 36. percben újabb lövéssel veszélyeztetett Moretti, Ascher azonban a helyén volt, így egygólos előnnyel tért pihenőre a két csapat.

A második játékrész elején az olaszok dolgoztak ki több lehetőséget, ám a 66. percben Sinka Napsugár távolról a léc alá bombázott, így sikerült egyenlítenie a magyar válogatottnak (1-1). Nem sokkal később újabb magyar helyzet következett, de Vincze Borbála kapura tartó lövését kivédte az olasz kapus. A 80. percben az olaszok – egy magyar sérülés miatt átmenetileg emberelőnyben játszva – ismét megszerezték a vezetést Monica Renzotti révén (1-2), és mint bő tíz perc múlva kiderült, ez végül győzelmet jelentett nekik, újabb találat ugyanis nem született a lefújásig. 

– Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Szívüket-lelküket kitették a pályán egy erős olasz csapat ellen – mondta a mérkőzés után Szarvas Alexandra az mlsz.hu-nak. – Taktikai szempontból is véghez tudtuk vinni azt, amit elterveztünk. Talán annyi hiányérzetem van, hogy az első félidőben a párharcokkal nem voltam elégedett, és a mélységi beindulások is hiányoztak a játékunkból, de ezeket a hibákat a második félidőre ki tudtuk javítani. Abban az esetben pedig, ha értékesítjük a helyzeteinket, akár nagy bravúrt is elérhettünk volna. Most már a következő meccsre koncentrálunk, ugyanilyen hittel és mentalitással fogunk nekivágni a franciák elleni összecsapásnak is. 

Válogatottunk szombaton 16.00 órakor a franciák ellen, kedden 17.00 órakor pedig az északírek ellen lép pályára Franciaországban.

Magyarország - Olaszország 1-2 (0-1)
Ascher Dóra - László Henrietta, Németh Adél, Kovács Aida, Tuza Petra (Helmeczi Petra, 83.) - Sinka Napsugár, Kern Fanni, Vincze Borbála Dóra (Benke Annamária, 83.) - Molnár Adelina, Szarvas Sára (Ginger Kayla, 59.), Petrovics Petra (Tóth Zsóka, 72.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...