Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. április. 06., 18:27
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban rendezett mérkőzés 6-0-s vereséggel ért véget.

A háromszoros Eb-győztes Svédország után a hatszoros Eb-győztes német válogatottat fogadta szombaton Rácz Zsófia együttese Telkiben.

A mérkőzés két teljesen különböző félidőt hozott. Míg az első játékrészben sikerült felvennünk a tempót a németekkel, a fordulás után teljesen elfogytunk, s kiütközött a két válogatott közötti erőkülönbség, amit az is jól mutat, hogy a szünet előtt csupán egy gólt, a szünet után viszont ötöt kaptunk.   

A mérkőzés első félórája sok párharccal tarkított, komolyabb helyzetek nélküli mezőnyjátékot hozott, egyértelmű német labdabirtoklási fölénnyel. A 8. percben a magyar válogatottnak szabadrúgást ítélt a játékvezető, Sinka 20 méteres lövése azonban nem volt veszélyes.

A 13. percben a németek balról közelítették meg a magyar kaput, de a lövést Ascher bravúrral védeni tudta. A szünethez közeledve egyre inkább a riválisunk akarata érvényesült a pályán, így nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a védekezésre.

Az első félidő végére fokozódó német nyomás a 45. percre érett góllá: Reuter a tizenhatoson belülre cselezte be magát, s védőink között utat törve a magyar kapu jobb sarkába zúdította a labdát (1-0).

A második félidőben kinyílt az olló: a fordulás után erősen kezdett a német válogatott, s az 50. percben egy fejes góllal meg is duplázta előnyét (2-0), az 59. percben pedig a tizenhatoson belül kidolgozott akciója hozott újabb gólt. Ezt követően Boboy duplázott: előbb a 63., majd a 72. percben bombázott a magyar hálóba. A 84. percben megszületett a hatodik gól is, így alakult ki a 6-0-s végeredmény. 

A csoport másik mérkőzését Svédország és Románia játszotta Bicskén, a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, így válogatottunk csoportnegyedikként várja a keddi zárómérkőzést a román csapat ellen. 

- Az első félidő nagyon jó volt abból a szempontból, hogy a németeknek nem sikerült megbontania a védelmünket, kár azért a gólért a 45. percben. A második félidőben kijöttek az egyéni különbségek, a németek feljebb kapcsoltak egy fokozattal, nem bírtuk fizikálisan ezt a tempót, ellenfelünk minden szempontból előrébb tart nálunk. Most viszont előre tekintünk, és a román mérkőzésre fókuszálunk, melyet három ponttal szeretnénk zárni - nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző.

Válogatottunk április 9-én 17:30-kor Románia ellen játssza Eb-selejtező sorozatának zárómérkőzését a Telki Edzőközpontban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A belépés minden szurkoló számára ingyenes.

Németország-Magyarország 6-0 (1-0)
Magyarország: Ascher Dóra - Németh Adél, Harmat Sára, Gyánó Lili (Acsádi Petra, 71.), Pintér Tekla (Futaki Fruzsina, 85.) - Nagy Nikolett (Csejtei Emília, 59.), Benke Annamária, Kern Fanni, Vincze Borbála (Molnár Adelina, 46.)- Sinka Napsugár (Szarvas Sára, 46.), Murár Viktória


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...