Két tizenegyesgóllal nyertek a franciák
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. április. 08., 21:48
Két tizenegyesgóllal nyertek a franciák

Női U19-es válogatottunk jól játszott a csoportfavorit franciák ellen, de végül 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnoki selejtező torna második játéknapján.

A portugáloktól elszenvedett szerdai vereség után szombaton egy még keményebb rivális várt Turtóczki Sándor együttesére: az első fordulóban a románokat 6-0-ra legyőző francia együttes ellen lépett pályára a magyar válogatott.

Ahogyan arra számítani lehetett, a franciák irányították a játékot, de a mieink taktikusan, fegyelmezetten védekeztek, nem adott lehetőséget az ellenfélnek helyzetek kidolgozására. A mieink kontrajátékra rendezkedtek be, és igen veszélyes ellentámadásokat vezettek, többször is közel jártunk a gólszerzéshez. A franciák azonban mindkét félidőben kiharcoltak és értékesítettek egy-egy tizenegyest, ezzel 2-0-ra megnyerték a találkozót.

A mieink kedden a csoport harmadik helyéért lépnek pályára a románok ellen. A jobb gólkülönbségünk miatt számunkra már egy döntetlen is a harmadik hely megszerzését, ezzel az A divízióban való bennmaradást jelentené.

– A vereség ellenére jár a gratuláció a lányoknak, mert végig méltó ellenfelei voltunk az egyik legjobb európai válogatottnak. Nemcsak a védekezésünk volt rendben, hanem az ellentámadásaink végén komoly lehetőségeink voltak, kapufát lőttünk, nemcsak hozzáállásban, hanem játékban is jó teljesítményt nyújtottunk. Közel jártunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, a franciáknak alaposan meg kellett küzdeniük a három pontért. Erre a teljesítményre építhetünk a keddi, románok elleni mérkőzés előtt – mondta Turtóczki Sándor a lefújás után.

Franciaország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Pongrácz Ágnes - Szűcs Flóra, Kovács Aida, Savanya Csilla, Somogyi Diána (Nagy Lili, 81.) - Mayer Zsófia, Mészáros Cecília, Siber Glória - László Henrietta (Németh Adél, 64.), Sipőcz Virág (Sajti Krisztina, 46.), Kiss-Lantos Hanna (Molnár Adelina, 6., Tuza Petra, 64.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...