Női U19-eseink Portugáliában készülnek az Eb-selejtezőre
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. február. 17., 21:57
Női U19-eseink Portugáliában készülnek az Eb-selejtezőre

Szarvas Alexandra szövetségi edző kihirdette a női U19-es válogatott keretét a tizenegy napos portugáliai edzőtáborra, mely során nemzeti csapatunk három barátságos mérkőzésen fogja összemérni tudását.

Válogatottunk február 18-án utazik Portugáliába, hogy részt vegyen az Algarvéban rendezett felkészülési tornán, ahol három mérkőzés vár Szarvas Alexandra együttesére. Először Lengyelország ellen mérkőznek meg a lányok február 21-én 17.30-tól, majd február 24-én Ausztria ellen lépnek pályára 11 órakor, míg 27-én a házigazda portugálokkal csapnak össze 13 órakor. Az első mérkőzés az Estadio do Algarveban lesz, a másik két összecsapásra pedig az Estadio Municipal de Albufeiraban kerül sor. 

A portugáliai torna az áprilisi, hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornára készíti fel a lányokat, amelyen Németországgal, Svédországgal és Romániával együtt az A liga 7. csoportjában fog szerepelni nemzeti csapatunk.

Szarvas Alexandra szövetségi edző Gyánó Lilin kívül ezúttal csak olyan játékosoknak szavazott bizalmat, akik már bizonyíthattak címeres mezben.

– Három kemény mérkőzés vár ránk Portugáliában, hiszen a 2023-ban Eb-szereplő osztrák válogatott ellen, illetve a portugálok ellen lépünk pályára, akik az utóbbi három felkészülési mérkőzésükön erős ellenfelekkel találkozva egy mérkőzést sem veszítettek el. Mindkét csapat támadójátéka példaértékű, gyors, technikás, ráadásul fizikailag is kiváló játékosok alkotják együttesüket. Ami pedig Lengyelországot illeti, válogatottuk hozzánk hasonló játékerőt képvisel. Az áprilisi Eb-selejtezőig nem lesz több edzőtáborunk, ezért ez a felkészülési torna lesz a főpróba. Úgy gondolom, hogy ezek a mérkőzések jól szolgálják a felkészülésünket a hazai rendezésű Eb-selejtezőre. Biztos vagyok benne, hogy taktikailag, illetve mentalitásban is fogunk tudni előre lépni – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző.

A keret:

Kapusok:

Ascher Dóra (Soroksár SC)

Schvirján Dóra (Astra HFC-Üllő)

Spilenberg Maja (ETO FC Győr)

Védők:

Németh Adél (Haladás Viktória)

Kovács Aida (Puskás Akadémia FC)

Pintér Tekla (Haladás Viktória)

Fehértói Dorina (Ferencvárosi TC)

Koszó Sydney (St. Mihály)

László Henrietta (MTK Budapest)

Gyánó Lili (PMFC)

Középpályások:

Harmat Sára (Puskás Akadémia FC)

Kern Fanni (ETO FC Győr)

Madarász Laura (DVTK)

Sovány Dorina (St. Mihály)

Vincze Borbála (FC Zürich, Svájc)

Novák Luca (Haladás Viktória)

Benke Annamária (Mislata CF, Spanyolország)

Támadók:

Petrovics Petra (ETO FC Győr)

Murár Viktória (MTK Budapest)

Szarvas Sára (Puskás Akadémia FC)

Nagy Nikolett (Puskás Akadémia FC)

Molnár Adelina (Soroksár SC)

Csejtei Emília (Haladás Viktória)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...