Női U17, U19: megvannak a tavaszi Eb-selejtezők csoportjai
U17 női   |   Mérkőzések   |   2023. december. 08., 12:38
Női U17, U19: megvannak a tavaszi Eb-selejtezők csoportjai

Az UEFA elkészítette a női U17-es és női U19-es Európa-bajnoki selejtezők tavaszi körének sorsolását.

Mindkét női utánpótlás-válogatottunk az "A" ligában szerepel tavasszal, vagyis kiharcolhatja az Európa-bajnoki szereplés lehetőségét (a "B" liga csapatainak erre nincs lehetőségük). A Gajdóczi Tibor vezette U17-es csapat sorsolása tűnik valamivel kedvezőbbnek, a mieink az osztrák, a belga és a horvát válogatottal kerültek azonos csoportba, a minitornát március 8-14. között rendezik Horvátországban. 

– Kaphattunk volna nehezebb és könnyebb csoportot is, de az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy lesz kiemelkedő képességű csapat az ellenfeleink között. Ez most az osztrák válogatott lett, amely nagyszerű eredményeket ért el az utóbbi időszakban, ősszel a németeket is megelőzve nyerte meg a csoportját – mondta Gajdóczi Tibor az mlsz.hu-nak. – A belgákat ismerjük, az őszi selejtezőben játszottunk ellenük, hasonló képességű csapatuk van, mint nekünk, a horvátok pedig meggyőző teljesítménnyel jutottak fel az "A" ligába. A torna remek alkalom lesz arra, hogy erős ellenfelekkel szemben megvívott mérkőzéseken fejlődjenek a lányok, a márciusig hátralévő időben igyekszünk minél jobban felkészülni a viadalra. Szoros mérkőzésekre van kilátás, a célunk, hogy bennmaradjunk az A ligában, az álmunk pedig természetesen az, hogy meglepetést okozzunk, és kijussunk az Európa-bajnokságra.

A Szarvas Alexandra vezette női U19-es válogatott jóval erősebb riválisokat kapott: a németek, a svédek és a románok ellen játszik április 3-9. között, méghozzá hazai pályán, ugyanis ennél a csoportnál elnyertük a torna rendezésének jogát.

– Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de erre lehetett számítani a sorsolás előtt is, hiszen az Eb-selejtezők "A" ligájában nem lehet egyszerű csoportba kerülni. Szeretnénk a lehető legjobban képviselni a magyar színeket, és hazai pályán, a saját közönségünk előtt megmutatni, hogy a nálunk erősebb ellenfelekkel is fel tudjuk venni a versenyt – fogalmazott Szarvas Alexandra a sorsolást követően. 

Mindkét korosztályban a csoportok győztesei jutnak ki az Európa-bajnokságra.

Női U17, "A" liga, 3. csoport

1. Ausztria
2. Magyarország
3. Belgium
4. Horvátország

Mérkőzésnapok: március 8-11-14.
Helyszín: Horvátország

Női U19, "A" liga, 7. csoport

1. Németország
2. Svédország
3. Magyarország
4. Románia

Mérkőzésnapok: április 3-6-9.
Helyszín: Magyarország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...