Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 06., 13:37
Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen

A magyar női U17-es válogatott hazai felkészülési találkozón Törökország ellen lépett pályára, és 3–0-s vereséget szenvedett Budapesten.

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatottunk az Eb-selejtezőkre készülve Budapesten játszott párosmeccset Törökország legjobbjai ellen. 

A második összecsapásra az eredetileg tervezett helyszín helyett (III.ker. TVE műfüves pálya) a Kelen pályán került megrendezésre. Szakmai indokok alapján, az utolsó pillanatban történt a változtatás és annak érdekében, hogy a csapatok minél jobb körülmények között élőfüves pályán játszhassák le ez a mérkőzést.

Az első mérkőzéshez hasonlóan alakult a mérkőzés forgatókönyve: a magyar csapatok jól kezdett, az első félidőben irányította a játékot, többet birtokolta a labdát, de a kidolgozott helyzetek nem tudta gólra váltani, így a szünetben 0–0-lal fordultak a csapatok. 

A második félidő elején át távoli szabadrúgás Halla kapus csak kiütni tudott, a törökök gyorsabban reagáltak a kipattanóra, és megszerezték a vezetést. A több játékosát is nélkülöző magyar válogatott hátrányba kerülve nem tudott megújulni, és fizikailag is fáradni látszott masszív, kellemetlen stílusú ellenfelével szemben, és végül a hajrában a törökök még két gólt tudtak szerezni. 

– A válogatottunk szeptember 20-26. között Macedóniában lép majd pályára, a hazaiak mellett a bosnyák és a francia válogatott lesz az ellenfelünk az Eb-selejtezőkön. Hatalmas kihívás ez a számunkra, a török válogatotthoz hasonló, vagy még erősebb ellenfelekkel találkozunk majd. Sajnos csak szűkebb kerettel tudunk dolgozni a felkészülés során, sérülések is hátráltatják a munkát, de ettől függetlenül mindent megteszünk, hogy kihozzuk a keretből a maximumot. Hasznos volt a törökök ellen párosmeccs, a következő héten még néhány napot tudunk majd dolgozni a lányokkal az elutazás előtt, és utána már az Eb-selejtezőn kell bizonyítanunk – értékelte a tapasztalatokat Schumi Dorottya szövetségi edző. 

Magyarország–Törökország 0–3 (0–0)
Gól:
Tülay (55.), Elif (73.), Berivan (89.)

Magyarország: Halla Petra – Ott eszter, Buzás Kata, Fördős Beatrix (Vojnity Nóra 80.), Róth Rebeka (Mészáros Eszter 80.), Czellér Dorottya, Papp Luca (Kelenföldi Petra 80.), Pápai Emőke, Zsédely Réka (Török Lilla 46.), Vígh Patrícia (Székely Zsuzsanna 46.), Nagy Vanessza

A magyar U17-es női válogatott kerete

Kapusok
Halla Petra (Ferencvárosi TC)
Török Noémi (Astra HFC)

Védők
Fördős Beatrix (Haladás Viktória FC)
Ott Eszter (Ferencvárosi TC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Mészáros Eszter (St. Mihály FC)
Kelenföldi Petra (ETO FC Győr)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Vojnity Nóra (Balatonfüredi FC)

Középpályások
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Nagy Fanni (DVTK)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Székely Zsuzsanna (MOL Vidi FC)
Fülöp Helga (ETO FC Győr)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)

Támadók
Zsédely Réka (ETO FC Győr)
Török Lilla (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten)
Vigh Patrícia (St. Mihály FC)

A válogatottunk szeptember 20-26. között Macedóniában lép majd pályára az Eb-selejtezőn, a hazaiak mellett a bosnyák és a francia válogatott lesz a mieink ellenfele.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...