Győzött és második helyen végzett a női U17-es válogatott
U17 női   |   Mérkőzések   |   2023. november. 10., 17:30
Győzött és második helyen végzett a női U17-es válogatott

Női U17-es válogatottunk utolsó Eb-selejtező mérkőzésén 2-0-ra legyőzte az északíreket, így hat ponttal a második helyen zárt a csoportban.

Női U17-es válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező torna első mérkőzésén legyőzték a belgákat, majd alulmaradtak a csoport favoritja, az angol válogatottal szemben. Az utolsó csoportellenfél, az északír válogatott két vereséggel készült a találkozóra, amelyen csak egy esetleges győzelem jelenthetett volna számára bennmaradást az A ligában.

A mieink célja a csoport második helyének megszerzése volt, amire jó esély mutatkozott, hiszen (feltételezve, hogy az angolok a belgákat is legyőzik) már egy döntetlen is elegendő lehetett ehhez.

A találkozó első félórájában nagyrészt a magyar térfélen zajlott a játék, az északírek azonban hiába jutottak el többször a tizenhatosunkig, a kapura nem jelentettek különösebb veszélyt, kapusunknak pár távoli lövést kellett védenie.

A mieink a 36. percben lőttek először kapura, és máris gólt ünnepelhettek, Gégény Petra a balösszekötő helyéről, a 16-oson kívülről lőtt a kapu bal oldalába (0-1).

A fordulás után egyből növelhettük volna az előnyt, de Gégény lövése után a kapufa megmentette a vendégeket. A második félidőben többször jutottunk el az északír kapuig, míg az ellenfél továbbra is csak egy-egy távoli próbálkozással tudott munkát adni Kocsi Petra kapusnak.

A mieink magabiztosan őrizték az előnyt, sőt növelhették volna, a 82. percben Gégény távoli lövése után a bal kapufáról vágódott ki a labda. A 85. percben viszont már a kapufa sem segített, Brekovszki bal oldali szöglete után Conway fejéről pattant a labda a hálóba, így öngóllal alakult ki a 0-2-es végeredmény.

Győzelmével a magyar csapat hat ponttal a második helyen zárt a csoportban a hibátlan angolok mögött, a belgákat és az északíreket megelőzve. Ez azt jelenti, hogy a mieink tavasszal is az "A" ligában szerepelnek majd az Eb-selejtezőben.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, egyrészt az esős időjárás miatt, másrészt az északírek harcos, kemény játékstílusa miatt. Ez be is jött, de ma végig egységesen játszottunk, felvettük a ritmust az ellenféllel, ennek köszönhettük a sikert. Gratulálok a lányoknak, mert keményen végigdolgozták az elmúlt bő egy hetet, megfelelő hozzáállással álltak bele a munkába, és ez meghozta a sikert, elértük a kitűzött célt – mondta a mérkőzés után Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

Észak-Írország-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Kocsi Petra - Bozsik Linett, Nyul Petra, Bereczki Róza, Török Otília - Szalay Gyöngyvér (Müller Zsófia, 64.), Borzák Lilien (Bánfi Gréta, 90.), Gégény Petra, Brekovszki Julianna - Szabó Dóra, Berencsi Bernadett (Gágyor Zille, 73.)
Gólszerző: Gégény a 36., Conway (öngól) a 85. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...