Háromgólos vereség a csoportgyőztes spanyoloktól
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 02., 23:02
Háromgólos vereség a csoportgyőztes spanyoloktól

Az első félidőben két, a másodikban egy spanyol gólt láthattunk női válogatottunk utolsó vb-selejtezőjén. Csapatunk küzdelmes mérkőzésen kapott ki a világ egyik legjobb együttesétől, amely a találkozó alatt szint végig nyomás alatt tartotta a kapunkat.

Utolsó vb-selejtező mérkőzését játszotta Spanyolországban a Margret Kratz szövetségi kapitány vezett női A-válogatott. A házigazdák már biztosították helyüket a 2023-as világbajnokságon, a mieink elleni csoportpárharc első felvonását pedig 7–0-ra nyerték meg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A mieink 19 szerzett góllal és 9 ponttal várta a találkozót a spanyol szövetség Madridhoz közeli edzőközpontjában. A legfiatalabb kezdőjátékos a magyar oldalon szerepelt Németh Diána személyében, aki napokkal a találkozó előtt ünnepelte 18. születésnapját.

Egyértelműen a spanyol csapat kezdett jobban, leginkább ők járatták a labdát és vezettek támadásokat. Erre készült is szövetségi kapitányunk, aki 5-4-1-es felállásban küldte pályára csapatát. Védelmünk jól működött a folyamatos spanyol nyomás ellenére, a 15. percben pedig Bíró Barbara mentett egy próbálkozás végén. Sajnos az egyik következő spanyol rohamban Bíró Barbara megsérült, több helyen is felszakadt a bőr az arcán, de a Fradi kapusa vállalta a folytatást.

A 24. percben aztán a Real Madrid játékosa, Esther González egy hosszú átadásból lőtt és talált a kapuba (1–0). Ez után Bíró Barbara kétszer is bravúrral hárított, de egy szögletet követően a 27. percben Irene Parades fejelt gólt (2–0).

A második félidőre beszállt Zeller Dóra is, aki Fenyvesi Evelint váltotta. Alig kezdődött el a játékrész, Bíró Barbarának máris védenie kellett. A spanyolok az előnyük ellenére sem vettek vissza, és továbbra is jelentős fölényben futballoztak. Kaput eltaláló lövést az 55. percben láthattunk csapatunktól, Vágó Fanni révén.

Ez után bár a találkozó tempója lassult, a spanyolok továbbra is domináltak. Az utolsó 20 percre lehetőséget kapott Nagy Virág is Papp Luca helyén. A hazai helyzetek a 79. percben érettek újabb góllá, amikor többszöri közeli kísérlet után Patri Guijarro nagyjából 20 méterről vette be kapunkat (3–0).

A hajrára Pusztai Sárát is pályára küldte Margret Kratz, ő Zágor Bernadettet váltotta. Az eredmény nem változott a hosszabbítás perceiben, ezzel a papírforma érvényesült és a világ egyik legjobb csapata – amely a csoportküzdelmek alatt 48 gólt lőtt – szerezte meg a három pontot. A magyar csapat a negyedik helyen végzett, és két nap múlva, hétfő este Gibraltárral vív felkészülési mérkőzést.

Szerintem mindenki tudta, hogy Spanyolország az egyike azon csapatoknak, amelyek a világon a legjobban játsszák a kombinatív futballt. Mi kizárólag védekeztünk a találkozón. Az első félidőben elkövettünk néhány egyéni hibát, de a szünetben beszéltem a lányokkal ezekről, és a második játékrészben már azt láttam tőlük, amit vártam. Ekkor mindent megtettünk, amit tudtunk, nagyot harcoltunk, egyedül egy kis bátorságot hiányoltam a támadóharmadban. Azt gondolom, Bíró Barbara és Turányi Lilla voltak a legjobbak ma, de körülöttük minden játékosunk jól szerepelt. Vágó Fanni támadóként is hátrajött és sokat dolgozott a védelemben a többiekkel együtt. Jó csapatmunkát mutattunk és biztos vagyok benne, hogy még tovább fogunk fejlődni – nyilatkozta a találkozó után Margret Kratz.

Spanyolország-Magyarország 2022-09-21
2022.09.2. (péntek)
Spanyolország ESP
Spanyolország
Magyarország
Magyarország HUN

Spanyolország
Spanyolország
Jorge Vilda
2
Batlle
4
Paredes
5
Ivana Andrés
8
Mariona
9
Esther Gonzalez
12
Guijarro
18
Abelleira
19
Carmona
21
Zornoza
22
Athenea del Castillo
23
M. Rodríguez
5
8
10
12
15
17
18
21
23
Spanyolország-Magyarország 2022-09-21
Magyarország
Margret Kratz
Magyarország
Cserék
Spanyolország
Spanyolország
1
Dolores Gallardo
3
Laia Aleixandri
45'
6
Oihane Hernández
76'
7
Irene Guerrero
10
Jennifer Hermoso
64'
85'
88'
11
Alba Redondo
13
Sandra Paños
14
Amaiur Sarriegi
45'
53'
54'
58'
15
Leila Ouahabi
16
Rocío Gálvez
17
Lucía García
45'
83'
20
Andrea Pereira
Magyarország
Magyarország
1
Pongrácz Ágnes
2
Mayer Zsófia
4
Pusztai Sára
89'
7
Vida Boglárka
9
Savanya Csilla
11
Nagy Virág
68'
13
Pápai Emőke
14
Németh Loretta
16
Csányi Diána
80'
19
Zeller Dóra
45'
22
Terestyényi Anna


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...