Tehetségfelmérőt tartottak a női válogatottak
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 21., 18:25
Tehetségfelmérőt tartottak a női válogatottak

Margret Kratz szövetségi kapitány vezetésével kétnapos tehetségfelmérő tábort tartottak a női válogatottak szakvezetői Telkiben. A tábor egyúttal lehetőséget nyújtott a szövetség két új korosztályos edzője, Szarvas Alexandra és Gajdóczi Tibor számára első edzésük megtartására.

Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő táborban azok a tehetséges játékosok vehetnek részt, akik felkeltették a szövetségi kapitány, Margret Kratz figyelmét, illetve akiket klubjuk részvételre javasolt. A telki edzőközpontban tehetségfelmérő edzéseket és minitornákat tartottak számukra, a legfontosabb cél a válogatott keretek bővítése volt.

Idén a lányok többek között a Ferencvárosi TC-ből, a Haladás VSE-ből, az MTK-ból, a Budaörsi SC-ből, az Astrából és a Puskás Akadémiából érkeztek. A 2005-ös és 2006-os korosztályt különválasztották az idősebbektől, külön értékelték az U19-es válogatott és az A-válogatott kerettagságára pályázó jelölteket. Az év felfedezettje, a 16 éves Sinka Napsugár is részt vett a kiválasztó táborban, ráadásul ő már az idősebb korosztállyal edzett együtt.

A játékosok csoportokra bontva, két külön pályán vettek részt technikai és taktikai gyakorlatokkal tarkított edzéseken. Az U19-es korosztály tagjai Szarvas Alexandra és másodedzője, Jason Antille, valamint Gajdóczi Tibor edzésén vettek részt, míg az idősebbekkel Margret Kratz, Rácz Zsófia és Turtóczki Sándor foglalkozott. A tehetségfelmérő tábor lehetőséget adott az új korosztályos szövetségi edzőknek, hogy megismerkedjenek azokkal a játékosokkal, akikkel ősztől megkezdik a közös munkát.

Az U19-es játékosok számára a cél a korosztályos válogatott kerethez történő csatlakozás, ugyanakkor több fiatal futballista példája is mutatja, hogy ebből a korosztályból már valóban csak egy ugrás a felnőtt válogatott kerete. 

– Nagyon pozitív az első benyomásom, nagyszerűen dolgoztak a lányok. Tetszett a mentalitás, tetszett, ahogyan hozzáállnak az új dolgokhoz. Nagyon jó hangulatban teltek az edzések, amit külön fontosnak tartok, már nagyon várom a közös munka folytatását – mondta Szarvas Alexandra szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...