Öngól döntött az írek javára Dublinban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. december. 01., 22:50
Öngól döntött az írek javára Dublinban

Női A-válogatottunk sokáig tartotta a lépést a házigazdákkal, de végül 1-0-ra elveszítette az írek elleni Nemzetek Ligája mérkőzést Dublinban.

A Nemzetek Ligája-csoportot hibátlan mérleggel, egyetlen kapott góllal vezető írek szeptemberben 4-0-ra győzték le Budapesten a magyar válogatottat, ezért Dublinban is toronymagas esélyesként léptek pályára a mieink ellen. Margret Kratz együttese azonban nem az áldozati bárány szerepét kívánta betölteni Írországban, a bravúrszerzés céljával lépett pályára a Tallaght Stadium tömött lelátói előtt.

A mérkőzés sokkal jobban alakult, mint a szeptemberi, budapesti találkozó, amiben nyilvánvalóan nagy szerepe volt annak is, hogy Margret Kratz szövetségi kapitány ezúttal a legerősebb összeállításban tudta pályára küldeni együttesét.

Bár az írek irányították a találkozót, nem igazán találtak fogást a jól védekező magyar csapaton, sőt több ígéretes akciónk is volt, a kaput eltaláló lövéseket illetően végig a mieink álltak jobban. Igazán nagy helyzetek azonban nem alakultak ki a hazai kapu előtt (a 21. percben azért Csiszár lövésénél szépen védett a hazai kapus), de a védekezésünkről sokat elárul, hogy Szőcs Rékának sem kellett nagyobb védést bemutatnia.

A második félidőben az ír válogatott diktálta a mérkőzés ritmusát, ívelésekkel, beadásokkal próbálta meg zavarba hozni a védelmünket, de egészen a 66. percig jól álltuk a sarat. Ekkor azonban egy jobbról érkező beadás után Szőcs Réka nem tudta megfogni a labdát, a menteni igyekvő Csiszár Henrietta pedig közelről a saját kapujába továbbított (1-0).

A gól után a mieinknek már nem sikerült újítaniuk, sőt egy rövidebb időszakra inkább az írek fölénye vált nyomasztóvá, veszélyes pontrúgásaikkal és beadások után többször is közel jártak az újabb gólhoz. Az utolsó tíz percre aztán visszább vett az ír csapat, de azért kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és végül megőrizte egygólos vezetését a lefújásig.

A magyar válogatott a vereséggel visszaesett a harmadik helyre a csoportban, de a második hely megszerzésére továbbra is jó esélye van, ehhez kedden 19 órakor az Új Hidegkuti-stadionban le kell győznie a még nyeretlen albánokat, valamint az íreknek érvényesíteniük kell a papírformát Észak-Írországban.

– Remek csapattal játszottunk, az írek erősségéről mindent elmond, hogy néhány hónapja a világbajnokságon döntetlent értek el Ausztrália ellen. Az első félidőben nagyszerű játszottunk, néhány kiemelkedő teljesítmény is volt a csapatban. A második félidő már nem sikerült olyan jóra, de a vereség ellenére alapvetően elégedett vagyok a lányokkal, mert végig remek hozzáállással futballoztak, és egyenrangú ellenfelei voltak az ír csapatnak – értékelt a lefújás után Margret Kratz.

Írország - Női A válogatott - Női A-válogatott / undefined
2023.12.1. (péntek)
Írország IRL
Írország
Magyarország
Magyarország HUN



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...