Női válogatott: Szlovákia ellen folytatjuk
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. november. 07., 21:09
Női válogatott: Szlovákia ellen folytatjuk

Harmadik ellenfelünk Szlovákia lesz pénteken, 17.00-kor az Eb-selejtezőben. Női válogatottunk újra idegenben lép pályára, mielőtt Szombathelyen (november 12., 20.00) fogadná Lettországot. Ellenfelünk csapatát komoly bajnokságokban szereplő játékosok alkotják. A magyar együttes felkészült a találkozóra.

Megérkezett Szlovákiába és már túl van az idegenbeli Eb-selejtezőt megelőző hivatalos tréningen a női A-válogatott. A pénteki találkozón a keret minden tagjára számíthat Markó Edina szövetségi kapitány a szenci stadionban.

Szerencsére mindenki harcra kész. Elszántan, motiváltan készülünk a következő feladatra is, amelyet meg kell oldanunk. Az ellenfél jó sok mérkőzését megnéztük, és elsősorban nem az év elején ellenük játszott találkozónkból indultunk ki, hanem az eddigi selejtező meccseikből. Mindhármon mást játszottak, más rendszerben, de a szereplők nagyjából ugyanazok voltak. Megpróbáltunk kicsit az ő fejükkel is gondolkodni, hogy ellenünk mivel készülhetnek, de mindenféle variációjukra próbálunk majd reagálni – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A szlovák válogatott eddigi találkozóin három pontot szerzett: először Izlandon szenvedett 1–0-s vereséget, majd Lettországban győzött 2–1-re. Az utolsó Eb-selejtezőjén viszont nagy különbségű, 7–0-s vereségbe futott bele Svédország ellen. Ellenfelünknek a mostani lesz az első hazai találkozója ebben a sorozatban.

A keret szinte minden tagja légiós, a Bayern Münchentől a Duisburgon át a svájci és osztrák bajnokságig mindenhonnan jönnek játékosaik. Filozófiában, stílusban, játékrendszerben nagyon hasonló két csapat fog találkozni és a pillanatnyi forma fog dönteni.

A német klubokban játszó ellenfelekkel már a találkoztak a pályán a magyar csapat Bundesligában szereplő tagjai – köztük a csapatkapitány, Csiszár Henrietta is:

Jó játékosaik vannak a keretben, viszont azt gondolom, ők nem egyénileg, sokkal inkább csapat szinten erősek. Két sikertelen mérkőzés van mögöttünk és látszott a csapaton, hogy kissé felhős hangulatban érkeztünk meg az edzőtáborba. De a stáb és mi, játékosok is azon voltunk, hogy egymást segítve, együtt átvészeljük ezt. Igyekeztünk programokkal, edzéseken versengős játékokkal javítani a hangulaton. Most, a találkozó előtt nagyon jól vagyunk. A mai edzésen igyekeztünk felébreszteni magunkat az utazás után, majd taktikai elemeket gyakoroltunk.

Szlovákia–Magyarország
Szenc, november 08., 17.00


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...