Női Nemzetek Ligája: a második hely a tét az utolsó csoportmeccsen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. december. 04., 12:22
Női Nemzetek Ligája: a második hely a tét az utolsó csoportmeccsen

Szeptemberben Albánia ellen debütáltunk a Nemzetek Ligájában, és kedden ellenük is zárjuk a csoportkör küzdelmeit. Női A-válogatottunk kedden 19 órakor lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll csoportjában, a második helyezett északírek mögött két ponttal vagyunk lemaradva, így még jó esély van arra, hogy mi végezzünk a második helyen. Erre abban az esetben kerül sor, ha a keddi mérkőzést megnyerjük Albánia ellen, a csoportot hibátlan mérleggel vezető Írország pedig győzelmet arat az északírek elleni mérkőzésen. Eddig egy mérkőzést megnyertünk, kettőn döntetlent játszottunk, az írek elleni két találkozót pedig elveszítettük.

Az Albánia elleni szeptemberi összecsapás 1-1-es döntetlenre végződött, ellenfelünk azóta nem szerzett pontot a csoportban. A mieink múlt pénteken szoros meccset játszottak az írekkel, de egy öngóllal 1-0-ra elvesztettük a dublini találkozót.

A csoportban elért helyezésnek komoly jelentősége van, hiszen ha a második helyen zárunk, tavasszal a Nemzetek Ligája "A" divíziójába jutásért játszunk osztályozót a legmagasabb osztály egyik harmadik helyezettjével, ha viszont csak a harmadik helyen fejezzük be a csoportküzdelmeket, akkor a "C" divízió egy második helyezettje lehet az ellenfél a bennmaradásért. 

Csiszár Henrietta, a válogatott csapatkapitánya elmondta: a csapat a második hely megszerzését tűzte ki célként, és ennek megfelelően kizárólag győzelemben gondolkozik az albánok ellen.

–  A második hely megszerzését tűztük ki célként, ehhez elengedhetetlen a győzelem az albánok ellen, és a csoport másik mérkőzésének is számunkra kedvezően kell alakulnia – fogalmazott a csapatkapitány. – Természetesen csak a saját mérkőzésünkkel, a saját játékunkkal foglalkozunk, és mindent megteszünk a három pont megszerzéséért. Jó hír, hogy a keretből mindenki egészséges, így a legerősebb összeállításban állhatunk fel kedden, de nagy szükség lesz a szurkolók támogatására is, remélem, a hideg idő ellenére minél többen kilátogatnak a Hidegkuti-stadionba.

A keddi találkozó 19 órakor kezdődik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni 1500 forintos egységáron. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...