A görögök ellen kezdjük a felkészülést a Nemzetek Ligájára
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 11., 21:11
A görögök ellen kezdjük a felkészülést a Nemzetek Ligájára

A női A-válogatott a görög nemzeti tizenegy ellen lép pályára szerdán a Bozsik Arénában, és ezzel megkezdi felkészülését az őszi Nemzetek Ligája-sorozatra.

Július 12-én 19.30-kor játssza első szezonbeli felkészülési mérkőzését a női válogatott a Bozsik Arénában,  ezt követően július 18-án a bosnyák válogatottal méri össze tudását a magyar csapat.

Margret Kratz szövetségi kapitány megtartotta a szerdai meccs előtti hivatalos edzését a Bozsik Arénában. A kerettagok közül a középpályás Csiszár Henriettának egészségügyi okok miatt távoznia kellett az edzőtáborból, ezért ő nem tud részt venni a felkészülési mérkőzésen.

A korábbi magyar-görög összecsapásokra visszatekintve, ha csupán a statisztikából indulunk ki, a magyar válogatott a mérkőzés esélyese, ugyanakkor Turányi Lilla, a válogatott védője óvatosan bánik ezzel a kijelentéssel. - Nem lesz könnyű mérkőzés Görögország ellen, a nyár közepén vagyunk, csak mostanában kezdtük a felkészülést. A görög válogatott támadói között vannak, akik a Serie A-ban, valamint a német bajnokságban játszanak, a védekezésünkre fokozottan oda kell majd figyelnünk.

Eddig öt alkalommal találkozott a két ország nemzeti válogatottja. Először 1999-ben Litóchoroban, Európa-bajnoki-selejtezőn mérte össze tudását a két gárda. A mérkőzés nyolcgólos magyar győzelemmel zárult. Egy évvel később a kecskeméti visszavágón hat góllal küldte haza ellenfelét a magyar válogatott. A nyerő széria a két válogatott negyedik mérkőzésén szakadt meg. Két nappal a harmadik mérkőzésen aratott 1-0-s győzelmet követően, 1-1-es döntetlent játszott a két együttes. A legutóbbi mérkőzésre 5 évvel ezelőtt került sor Telkiben, az a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. Az eddigi 5 mérkőzésből 2 döntetlen mellett 3-at megnyertek a magyar lányok. A gólkülönbség imponáló: 16-1 a magyar csapat javára.

A mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni 1500 forintos egységáron. Kapunyitás egy órával a mérkőzések kezdete előtt. Az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Július 15-én a görög és a bosnyák csapat is összecsap egymással a Telki Sportcentrumban. A mieink legközelebb július 18-án 20.15-től Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen lépnek pályára a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...