Másodszor is győztünk Izrael ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. április. 11., 19:01
Másodszor is győztünk Izrael ellen

Női A-válogatottunk ismét megmérkőzött az izraeli csapattal Gyirmóton. Ezúttal az első félidőben dőlt el a párharc, amelyet Kovács Laura és Zeller Dóra találataival 2–0-ra nyertünk meg.

A gyirmóti edzőtábor zárásaként másodszor is felkészülési mérkőzésen találkozott Izrael csapatával Margret Kratz válogatottja. Az első, 3–1-re megnyert fordulóhoz képes három helyen változtatott kezdőcsaptán a német szakember: bekerült a kezdő tizenegybe Palakovics Laura, Nagy Virág és Zeller Dóra is.

A kapuban Bíró Barbara állt, a védelmet Vida Boglárka, Turányi Lilla, Kovács Laura és Palakovics Laura alkották, illetve Süle Dóra, Fenyvesi Evelin, Nagy Virág, Kaján Zsanett, Teller Dóra és Pápai Emőke kapott még bizalmat a kapitánytól.

Ahogy néhány nappal korábban, most is a vendégek kezdtek jobban és hamarosan feladatot is adtak Bíró Barbarának. Néhány perc elteltével aztán sikerült felvennünk a ritmust és már mi veszélyeztettünk, egymás után több gólszerzési kísérletünk is volt. A 12. percben pedig a vezetést is megszereztük! Egy szögletet követően Kovács Laura fejelt a kapuba (1–0).

Ezt követően is inkább mi birtokoltuk a labdát, nem sok lehetőséget engedve az izraeli csapatnak. Előnyünket még a szünet előtt Zeller Dóra duplázta meg: az ellenfél térfelén, a felezővonalnál szereztünk labdát, amelyet két passzal a BK Häcken játékosához juttattunk, aki pedig egy szép szóló után a jobb alsóba gurított a 33. percben (2–0).

A hajrában Pápai Emőke előtt is nagy helyzet adódott. A szünetben aztán cserélt Margret Kratz szövetségi kapitány, pályára küldte Fördős Beatrixot és Németh Lorettát, akik Vida Boglárkát és Turányi Lillt váltották.

A csapatok leginkább mezőnyben járatták a labdát, igazán veszélyes egyik fél sem tudott lenni. Fenyvesi Evelint a 75. percben Szakonyi Emese váltotta. Nem sokkal később Süle Dóra az első mérkőzéshez hasonlóan, ismét egy távoli lövéssel próbálkozott, ám ezúttal a keresztlécet találta el. A hajrában Kaján Zsanett indulhatott meg a félpályáról, egyedül vitte a labdát a kapuig, amit aztán a kapusba bombázott. Az utolsó percekre még beszállt Bokor Adrienn, Tamók Rebeka és Kovács Eszter (Nagy Virág, Süle Dóra és Kaján Zsanett helyett) is.

Végül 2–0-s magyar sikerrel ért véget a felkészülési találkozó.

– Egymás után két győzelmet arattunk, aminek örülök, de azt is el kell mondani, hogy Izrael mögöttünk áll a világranglistán. Mindkét találkozón volt egy nagyon jó és egy rosszabb félidőnk. Most jól kezdtünk, az első játékrészében kontrolláltuk a mérkőzést, lőttünk két gólt, de a harmadik és a negyedik találatunkat is megszerezhettük volna; majd az első meccsel ellentétben, a második félidőre visszaestünk, nem tudtuk irányítani a játékot, viszont a lányok sokat futottak és harcoltak, ami miatt pedig egyre fogyott az energiájuk. Nagyjából 20 percre volt szükségünk, hogy újra megtaláljuk a mérkőzés ritmusát. A találkozó végén viszont volt még két nagy lehetőségünk. Annak örülök, hogy a sok hiányzónk ellenére is két sikert tudtunk aratni. Nagyon jó a hangulat a csapatban, amit azok a játékosok is erősítenek, akik nálam korábban nem voltak kerettagok. Hat olyan lánynak adtam lehetőséget ebben az edzőtáborban, akiket korábban nem hívtam be, így most már jóval nagyobb a létszám, akikre számíthatok. Az újak nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottak és most már biztos helyük van a keretemben – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu.nak.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...