Margret Kratz: okozhatunk meglepetést az elithez tartozó belgák ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. február. 12., 21:17
Margret Kratz: okozhatunk meglepetést az elithez tartozó belgák ellen

Margret Kratz kihirdette a női A-válogatott keretét a két mérkőzésből álló februári Nemzetek Ligája-rájátszásra, amelyet a 2022-es Európa-bajnokságon nyolcadik helyezést elérő belga válogatott ellen vívunk meg. A rájátszásban való sikeres szereplés esetén feljutnánk az A ligába.

Február 23-án 17 óra 45 perckor és 27-én 20 órakor a világranglista 18. helyén álló belgák ellen játszunk oda-visszavágós rájátszásos párharcot a Nemzetek Ligájában. A párharc győztese az A ligában, a vesztese pedig a B ligában kezdi meg a következő NL-idényt.

A mieink ősszel a második helyen zártak a B ligában, míg a világranglistán 23 hellyel előttünk álló belgák a harmadik helyet szerezték meg saját csoportjukban az A ligában. A párharc első mérkőzését a felcsúti Pancho Arénában játssza a válogatott, majd öt nappal később a leuveni The King Power At Den Dreef Stadium ad otthont a visszavágónak.

A két mérkőzést felölelő összetartás február 19-én kezdődik Telkiben, majd a hazai mérkőzés után Belgiumba utazik a csapat.

Margret Kratz szövetségi kapitány ezúttal csak olyan játékosoknak szavazott bizalmat, akik már bizonyíthattak címeres mezben.

- A belga válogatott az elit csapatok közé sorolható, amit az is bizonyít, hogy már húsz éve bérelt helye van a világ húsz legjobb válogatottja között. Két Európa-bajnokságon is kint járt, sőt az utóbbin bejutott a negyeddöntőbe. Ellenfelünket kiváló védelem jellemzi, s a támadósort is olyan egyéniségek alkotják, akik jegyzett nemzetközi játékosok. Ennek ellenére semmi sem lehetetlen. Tudatában vagyunk annak, hogy jobbak nálunk, de mi is folyamatosan fejlődünk, mind önbizalom, mind csapatszellem terén, ezért úgy gondolom, hogy tudunk meglepetést okozni – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány. 

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozókra szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni 1500 Ft-ért.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Schildkraut Fruzsina (Kész-St. Mihály-Szeged)
Szőcs Réka (Budaörs SC)
Terestyényi Anna (Fehérvár FC)

Védők:

Kovács Laura (ETO FC Győr)
Nagy Fanni (ETO FC Győr)
Nagy Virág (U.C. Sampdoria)
Németh Diána (VfL Wolfsburg)
Németh Hanna (SV Werder Bremen)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)

Középpályások:

Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Németh Loretta (First Vienna FC 1894)
Pusztai Sára (Besiktas JK)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Szabó Viktória (FC Zürich)
Vachter Fanni (ETO FC Győr)
Zeller Dóra (1. FC Köln)

Támadók:

Kaján Zsanett (Como 1907)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)
Siber Glória (Charlton Athletic)
Zágor Bernadett (MTK Budapest)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...