Négygólos vereség a második női NL-mérkőzésen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. szeptember. 26., 22:54
Négygólos vereség a második női NL-mérkőzésen

Női A-válogatottunk lejátszotta első hazai mérkőzését az első alkalommal rendezett női Nemzetek Ligájában. A pontszerzés elmaradt, a vb-szereplő írek 4-0-ra nyertek az Új Hidegkuti-stadionban.

A Margret Kratz szövetségi kapitány vezette válogatottunk múlt héten Albániában kezdte meg szereplését a Nemzetek Ligája-sorozatban, csapatunk 1-1-es döntetlent ért el a találkozón. Ami pedig Írországot illeti, keddi ellenfelünk az első mérkőzésén 3-0-ra győzött Észak-Írország ellen.

Az eddig egymás elleni eredmények alapján is az ír válogatott volt a mérkőzés esélyese, eddig hét alkalommal találkozott a két csapat, ebből 2 győztes, 2 döntetlen és 3 vesztes mérkőzést játszottunk.

Az albánok elleni mérkőzéshez képest történt egy-két változás a keretben, a múlt héten megsérült Németh Diana elhagyta az edzőtábort, helyette Öreg Cintia érkezett a csapathoz. Rajta kívül Turányi Lilla is csatlakozott a kerethez, ő egy korábbi sérülése miatt nem tudott elutazni a válogatottal Albániába.

Nem kezdett rosszul a magyar válogatott, kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzés elejét, az írek azonban több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. A 8. percben a jobbról érkező ír beadásból hatalmas helyzet alakult ki a kapunk előtt, de a befejezés nem volt pontos. A 10. percben újabb ír támadás veszélyeztette a magyar kaput, ismét a jobb oldalról jött a labda, ezúttal a kapufát találta el.

Az írek támadófutballja a 18. percben góllá érett, Caitlin Hayes egy jobbról kapott labdát ívelte a kapuba (0-1).

Az első kapott gól után megváltozott a játék képe, válogatottunk több hangsúlyt fektetett a védekezésre, s az írek kerültek mezőnyfölénybe. A 32. percben Kaján Zsanett lőtt kapura, de egy ír védőről kipattant a labda az alapvonalon kívülre, melynek következtében elvégezhettük az első szögletünket. A 42. percben Katie McCabe talált a kapu bal sarkába 30 méterről (0-2).

A folytatásban több támadás érkezett magyar oldalról is, a 49. percben azonban Kyra Carusa a jobb oldalról kapott labdát értékesítve növelte csapata előnyét (0-3). Az 53. percben ezúttal balról jövő beadást követően újabb ír helyzet következett, melyet a következő percben ír kapufa követett.

A 65. percben Papp Luca távoli kapura lövése tűnt veszélyesnek, de nem lett belőle gól. A 70. percben újabb ír találat született, egy visszatett labdából Denise O’Sullivan talált kapuba (0-4). A következő percben Vachter Fanninak nem sikerült szépítő góllá váltania a veszélyes magyar helyzetet. A mérkőzés utolsó 10 percében magyar mezőnyfölény jellemezte a játékot, de a három perces hosszabbítás végéig nem sikerült a kapuba találnunk.

A magyar válogatott október 27-én, hazai pályán folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában Észak-Írország ellen.

- Először is szeretném megvédeni a csapatom. Kívülről nem nézett ki jól, amit láttunk, hiszen négygólos vereséggel zártunk, a második félidőben is azért tudtunk valamivel jobb teljesítményt nyújtani, mert ellenfelünk sokat cserélt. Hozzá kell tenni, hogy nagyon sokan voltak betegek, ugyanis Albániában összeszedtünk egy vírust, emiatt nyolc játékosunk nem volt teljesen egészséges. Többen nem is tudtak részt venni a mérkőzésen, és lehet, hogy ugyanez a vírus másokban is ott bujkál. Azt gondolom, hogy ehhez képest azért helytálltunk, nem szeretnék szemrehányást tenni a játékosoknak, inkább pozitívan tekintek a jövőbe, hiszen ezt megelőzően öt mérkőzésen nem kaptunk ki, négy győzelem mellett egy döntetlent játszottunk. Ma sajnos nem játszottunk a valós tudásunknak megfelelően, és egyértelmű volt, hogy Írország jobb csapat nálunk – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország-Írország 0-4 (0-2)
Magyarország: Szőcs Réka – Kovács Laura, Papp Luca, Turányi Lilla, Németh Hanna (Pápai Emőke, 46.), Palakovics Laura (Vida Boglárka, 46.) – Zeller Dóra, Süle Dóra (Vachter Fanni, 46.), Fenyvesi Evelin (Savanya Csilla, 72.), Szabó Viktória – Kaján Zsanett (Nagy Virág, 92.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...