Fordított és simán győzött a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. április. 07., 19:59
Fordított és simán győzött a női válogatott

Az első félidő végén még Izrael volt előnyben, Margret Kratz szövetségi kapitány csapata viszont a második 45 percben ledolgozta az egygólos hátrányt és végül 3–1-es győzelmet aratott a gyirmóti felkészülési mérkőzésen.

A napokban két mérkőzést játszik Margret Kratz szövetségi kapitány női válogatottja Izrael ellen, a gyirmóti Alcufer Arénában.

A keretbe első alkalommal kapott meghívót a kupadöntős Puskás Akadémia két játékosa, Bokor Adrienn és Tamók Rebeka is. Újra csatlakozott a kerethez Szőcs Réka, aki szülés után tér vissza a válogatottba. Az ETO FC Győrben futballozó Süle Dóra most először került be a német szakember csapatába.

Bokor Adrienn rögtön az első, nagypénteki találkozón be is mutatkozhatott a kezdőcsapatban. Mellette Bíró Barbara, Fenyvesi Evelin (aki a csapatkapitányi karszalagot is megkapta), Kaján Zsanett, Süle Dóra, Pápai Emőke, Vida Boglárka, Kovács Laura, Zeller Dóra (akinek ez volt a 70. válogatott találkozója), Turányi Lilla és Zágor Bernadett kapott kezdőként lehetőséget.

Izraellel egy erős ellenfél látogatott Gyirmótra. A találkozón már a 6. percben gólt szereztek a vendégek: egy oldalról beívelt labdát Bíró Barbara kiütött ugyan, de az épp az ellenfél játékosa elé került, aki az üres kapuba továbbított (0–1).

Ezt követően gyorsan rendeztük a sorokat és nem engedtük komoly helyzetig jutni az izraelieket, akik legközelebb a 30. percben voltak veszélyesek, akkor lesgólig is eljutottak. A félidőben nem láthattunk több komoly támadást, leginkább mezőnyben ment a játék.

A szünetben kettőt cserélt a szövetségi kapitány, Vida Boglárka helyett Németh Loretta állt be, Bokor Adriennt pedig Nagy Virág váltotta. A frissítés eredményes volt, a második félidőt jóval dinamikusabban kezdtük, sikerült átvennünk a mérkőzés irányítását. A 48. percben már Pápai Emőke elől kellett mentenie az izraeli kapusnak. A 62. percben Zágor Bernadettet buktatták a tizenhatoson belük, a megítélt tizenegyest Kaján Zsanett váltotta gólra (1–1)! A Fiorentina játékosa a 8. találatát szerezte a válogatottban.

A 71. percben Zágor Bernadettet cserélte le a kapitány, helyén Öreg Cintia kapott lehetőséget. A folytatásra is jutottak magyar támadások, a 73. percben Zeller Dóra került helyzetbe, majd nem sokkal később Németh Loretta lőhetett volna. A vezetést a 82. percben Süle Dóra révén szereztük meg. A győri játékos jó 25 méterről ívelt a kapuba és ezzel válogatott pályafutása harmadik találatát jegyezte (2–1).

A 85. percben Zeller Dórát rúgták fel a büntetőterületen belül. A labda mögé ismét Kaján Zsanett állt, aki a második tizenegyesét is belőtte (3–1).

Az utolsó percekre beállt Fördős Beatrix (Fenyvesi Evelint váltotta) és Siklér Kinga (Pápai Emőke helyett).

A találkozó 3–1-es magyar sikerrel ért véget. A második mérkőzést április 11-én, kedden, 16.00-kor rendezik.

– Az első 20 percben nagyon idegesen játszottunk és sok hibát követtünk el. Ezt követően összekaptuk magunkat. A második félidőre energiával feltöltve mentünk ki, sikerült egyenlítenünk, majd 3–1-re nyernünk. Az edzőtáborban nagyon jó a hangulat, ebből tudunk meríteni, ennek köszönhető ez a fordítás is. Ha ezt az energiát és szenvedélyt fenn tudjuk tartani, akkor a stratégiánkon nem kell változtatnunk – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...