Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. március. 17., 13:59
Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén

Margret Kratz és a szövetség közös megegyezéssel megszünteti a szakvezető szerződését. Az egykori német válogatott labdarúgó, Marozsán Dzsenifer és Nadine Kessler korábbi edzője, a német utánpótlás-nevelésben és edzőképzésben is elismert Margret Kratz 2021 áprilisa óta vezette a magyar női válogatott munkáját.

Irányítása alatt a magyar női A-válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott, és közelebb került a nemzetközi elithez: a Nemzetek Ligája B-diviziójában a második helyen végzett, de a rájátszásban két vereséget szenvedett az európai elithez tartozó Belgiumtól.

A fejlődést a pályán elért eredmények mellett jelzi az is, hogy a játékosok mentalitása pozitív irányba változott. Az erős fiatalítási folyamat is sikeres volt. Nem véletlen, hogy jelenleg 14 válogatott játékos játszik külföldön, és néhányan már európai topcsapatokhoz szerződtek. Munkáját nagyban segítette a női akadémiákon megindult fejlődési folyamat.

Margret Kratz elmondta: "Boldog és elégedett vagyok, hogy három évvel ezelőtt elvállaltam ezt a feladatot. Sok jó embert ismerhettem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől. Nagyon szerettem a csapatban végzett munkámat, amelyet nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem, ugyanakkor a szakmai kihívások egyre nehezebbé váltak, a családomtól való távollét és az ezzel járó honvágy egyre erősebb lett, ami együttesen teherré vált számomra. Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött. Nagyszerű dolgokat értünk el együtt, és a csapat az elmúlt három évben jól láthatóan előrelépett. Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön. Tapasztalataimmal, segítségemmel és nemzetközi kapcsolataimmal továbbra is a volt játékosaim és edzőtársaim rendelkezésére állok majd. Keressenek nyugodtan, örömmel veszem."

Az MLSZ köszöni Margret Kratz lelkiismeretes, kitartó és eredményes munkáját, jó egészséget és sikereket kíván neki az élet minden területén.

A német szakember volt a női A-válogatott első külföldi szakvezetője, utódjáról hamarosan dönt az MLSZ elnöksége.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...