Az északírek ellen szerezné meg első NL-győzelmét a válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 26., 12:20
Az északírek ellen szerezné meg első NL-győzelmét a válogatott

Női A-válogatottunk a pénteki, gyirmóti mérkőzésen az első győzelméért lép pályára a Nemzetek Ligájában.

A Margret Kratz vezette magyar válogatott előbb Albániában 1-1-es döntetlent ért el a női Nemzetek Ligája B divíziójában, majd hazai pályán alulmaradt az írekkel szemben. Október végén az északírek ellen játszik két meccset a csapat, az elsőt pénteken hazai pályán, Gyirmóton, a másodikat Belfastban.
 
A hazai mérkőzés előtt tartott edzőtáborban egy kisebb ünnepségre is sor került, Barczi Róbert sportigazgató adott át ajándékot az utóbbi időszakban kerek válogatottsági számig elérő játékosoknak (Szőcs Réka a 100., Zeller Dóra a 75., Kovács Laura, Nagy Virág és Pápai Emőke a 25. mérkőzésén lépett pályára), valamint a szövetségi kapitányként 25. válogatott meccsét teljesítő Margret Kratznak. 

 
A keretben volt néhány változás az utóbbi napokban, a betegségéből felépülő Zágor Bernadett csatlakozott a társakhoz, Turányi Lilla viszont nem játszhat az északírek ellen, így végül Siklér Kinga került be utólag az együttesbe. A keret tagja volt Fördős Beatrix is, ám ő sérülés miatt nem léphet pályára.

– Az északírek komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, egy évvel ezelőtt ott voltak az angliai Európa-bajnokságon is – mondta az mlsz.hu-nak Margret Kratz. – Párharcerősek, nagyon agresszívek az egy az egy elleni szituációkban, emellett nagyon jól szervezettek, és veszélyesek a pontrúgásaik. Ha teret adunk nekik, nagyon jól tudnak kombinálni, és nagyon veszélyesek a tizenhatoson belül. A célunk az, hogy ne engedjük érvényesülni őket, és a saját játékunkat játszva érjünk el sikert. Jó hír, hogy Zágor Bernadett, Pusztai Sára és Csiszár Henrietta ismét itt van a keretben, így minden poszton két-két azonos képességű játékosunk van, a visszatérők ráadásul nagyszerű egyéniségek, akik több lehetőséget adnak a játék taktikai alakítására.



A magyar válogatott két forduló után egy ponttal áll a Nemzetek Ligája-csoportban, míg az északírek három pontot szereztek az eddigi két meccsükön.

A pénteki mérkőzést a gyirmóti Alcufer-stadionban rendezik, 18:15-től, a találkozóra szóló jegyeket 1500 forintos egységáron lehet megvásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.
 
A válogatott kerete:

Kapusok:
 
Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia FC)
Szőcs Réka (Budaörs SC)
Terestyényi Anna (Fehérvár FC)
 
Védők:
 
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Nagy Fanni (ETO FC Győr)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Németh Hanna (SV Werder Bremen)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)
 
Középpályások:
 
Csiszár Henrietta (FC Internazionale)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (U.S. Sassuolo)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Vachter Fanni (ETO FC Győr)
Zeller Dóra (1. FC Köln)
 
Támadók:
 
Kaján Zsanett (AFC Fiorentina)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Zágor Bernadett (MTK Budapest)
Siklér Kinga (MTK Budapest)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...