A bosnyák válogatott ellen folytatódik a felkészülés
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 17., 17:28
A bosnyák válogatott ellen folytatódik a felkészülés

A nyár már a Nemzetek Ligájára való felkészülés jegyében zajlik a női válogatottunknál. Margret Kratz csapata, miután 1-0-ra legyőzte Görögországot, kedd este Bosznia-Hercegovina válogatottjával találkozik.

Turányi Lilla a 70. percben döntötte el női felnőtt válogatottunk első szezonbeli mérkőzését, a görögöket 1–0-ra vertük meg a Bozsik Arénában. Ezen a találkozón Margret Kratz szövetségi kapitány 25. alkalommal vezette válogatottunkat, míg a gólszerző Turányi Lilla ötvenedszer szerepelt címeres mezben.

Július 18-án, kedden, 20.15-kor a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban lép pályára együttesünk Bosznia-Hercegovina ellen.

A keretből hiányzik Csiszár Henrietta, akinek az első játéknap előtt egészségügyi okokból kellett hazautaznia az edzőtáborból.

Szombaton a bosnyákok is megmérkőztek a görögökkel és 3–0-s vereséget szenvedtek, annak ellenére, hogy az első félidőben jelentős mezőnyfölényben futballoztak. A végeredmény nem tükrözi reálisan Bosznia-Hercegovina válogatottjának erejét, amit az is mutat, hogy az utóbbi négy évben kemény ellenfélnek bizonyultak és szoros mérkőzéseket játszottunk velük. Eddig tíz alkalommal találkoztunk a bosnyékok együttesével, eleinte nagyarányú sikereket értünk el, az utolsó két mérkőzést viszont egyaránt 0–0–s döntetlennel zártuk 2016-ban és legutóbb, 2021-ben.

Bizakodásra adhat okot, hogy következő ellenfelünk eddig még egyszer sem tudta legyőzni a mieinket, 10 találkozóból 8 győzelem és 2 döntetlen a mérlegünk.

– Nagyon örülök, hogy sikerült a görögök elleni mérkőzést megnyerni, de nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, mert nem tudtunk elég jó játékot nyújtanunk az első találkozón – értékelte a múlt heti összecsapást a válogatott középpályása, Fenyvesi Evelin, majd a csapat előtt álló feladatra is kitért. – A bosnyákok ellen újra győzni szeretnénk, azonban most sokkal jobb teljesítménnyel. Sokat videóztunk, láttuk, hogy a görögök elleni első félidőben nagyon sok lehetőségük volt. Felkészültünk az ellenfélből és várjuk a keddi mérkőzést.

A mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni 1500 forintos áron. A stadionba a találkozó kezdete előtt egy órával lehet belépni.

Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a felkészülési mékrőzést.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...