Női A-válogatott: kiegyenlített első félidő után gólzáporos belga győzelem
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. február. 23., 21:08
Női A-válogatott: kiegyenlített első félidő után gólzáporos belga győzelem

Női A-válogatottunk 5-1-es vereséget szenvedett Belgium ellen a Nemzetek Ligája rájátszás pénteki mérkőzésén. Magyar oldalról Turányi Lilla volt eredményes.

Válogatottunk ősszel nyolc ponttal a második helyen zárta a Nemzetek Ligája csoportkörét, ezért a rájátszásban az elit csapatai közül kapott ellenfelet. Így február 23-án és 27-én a világranglistán 18. helyen álló belgákkal játszunk az A ligába kerülésért.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, kiélezett mérkőzést vívott a két együttes. A 3. percben Csiszár Henrietta becsúszással labdát szerezve teremtett helyzetet a belgák kapuja előtt. A magyar próbálkozások egyhamar góllá értek, ugyanis a 7. percben Kaján Zsanett szabadrúgását Turányi Lilla bólintotta a belga kapuba (1-0). A belgák gyorsan válaszoltak a magyar gólra, amikor a 11. percben egy szögletet követően sikerült bevenniük kapunkat (1-1).

A 16. percben Kaján Zsanettnek kontratámadásból sikerült veszélyeztetnie a belga kaput, de a labda a vendégek kapuja fölött hagyta el a pályát. Két perccel később újfent magyar helyzetet jegyezhettünk fel, de Pápai jobbról érkező lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 21. percben Tessa Wullaert találatával a belgák jutottak előnyhöz (1-2). A félidő derekán átvették a vendégek az irányítást, és ők játszottak fölényben.

A folytatásra elpárolgott az önbizalmunk, egyértelműen a belgák akarata érvényesült a játék további részében. A 65. percben szép belga összjátékot követően újabb góllal növelték előnyüket a vendégek (1-3). A gól ébresztőként hatott a mieink játékára, és a Bundesligában szereplő Zeller Dóra távoli lövése veszélyeztette ellenfelünk kapuját. A mérkőzés végére felgyorsultak az események, ugyanis a belgák először a 74., majd a 81. percben ismét eredményesek voltak, kialakítva a találkozó végeredményét (1-5).

Február 27-én 20 órakor kerül sor a mérkőzés visszavágójára Belgiumban a leuveni The King Power At Den Dreef Stadium-ban.

- Az első félidőben tényleg fantasztikusan játszottunk és nemcsak azért, mert a hetedik percben megszereztük a vezetést, hanem tényleg keményen küzdöttünk. Nagyon sokat birtokoltuk a labdát és olyan támadójátékot tudtunk játszani, amivel folyamatosan tartottuk elöl a pozíciónkat. Nagyon jó helyzeteink voltak, háromból egyet sikerült is értékesítenünk, míg a belgák háromból kettőt. Az első félidőt tekintve nemzetközi szintet hoztunk, kiugrottak az egyéni kvalitások is. A második játékrészre viszont elfogyott az energiánk, kicsit megtörtünk, és szembesültünk a korlátainkkal. A belgák ritmust váltva kihasználták a helyzeteiket és megérdemelten nyertek - nyilatkozta Margret Krazt szövetségi kapitány a mérkőzés után.

Magyarország-Belgium 1-5 (1-2)

Magyarország: Szőcs Réka - Kovács Laura, Turányi Lilla, Németh Hanna, Savanya Csilla (Nagy Fanni, 78.) - Csiszár Henrietta, Süle Dóra - Zeller Dóra, Kaján Zsanett (Siber Glória, 65.), Szabó Viktória (Vachter Fanni, 89.)- Pápai Emőke (Zágor Bernadett, 89.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...