Vietnámba utaznak a férfi futsalosok
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. szeptember. 11., 09:26
Vietnámba utaznak a férfi futsalosok

A Sergio Cabrera vezette férfi futsalválogatott szeptember 15-én és 17-én a házigazda vietnámiakkal játszik felkészülési mérkőzést Ho Si Minh-városban.

A férfi futsalválogatott tavasszal kinevezett szövetségi kapitánya, Sergio Cabrera az elmúlt másfél hónapban két edzőtábort tartott a férfi futsalválogatottnak, jövő héten pedig már nemzetközi mérkőzéseken is bizonyíthatnak a játékosok a spanyol szakvezetőnek. A mieink elfogadták a vb-selejtezőkre készülő vietnámiak meghívását, és szeptember 15-én, majd 17-én Ho Si Minh-városban meccsel egymással a két együttes.

Sergio Cabrera 14 játékosnak küldött meghívót az ázsiai túrára, köztük több fiatal futsalosnak is, akik közül ketten, Lux Gábor és Dorogi Benjámin első alkalommal léphetnek pályára a felnőtt nemzeti csapatban.

– Ez a két mérkőzés megmutatja majd, hogy hol tart az első edzőtáborozások után a válogatottunk – mondta Sergio Cabrera az mlsz.hu-nak. – Elégedett voltam a játékosok eddigi munkájával, igyekeztünk taktikailag és mentálisan is előrelépni, valamint folytatjuk a fiatal futsalosok beépítését a csapatba. A vietnámiak az utóbbi években nagyon komolyan veszik a futsalt, neves külföldi edzőkre bízták a válogatott irányítását. Dinamikus, gyors játékosaik vannak, akik nagyon jól védekeznek, ezt mutatják az elmúlt időszak javuló eredményei is. Szeretnénk jól szerepelni ellenük, de ennél is fontosabb számomra, hogy fejlődjön az együttesünk, beépítsük a csapat jövőjét jelentő fiatal játékosokat, és a jövő évi tétmérkőzésekre egy ütőképes válogatott álljon össze.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest FC)

Mezőnyjátékosok

Nagy Imre (MVFC)
Szalmás Zoltán (Haladás VSE)
Rábl János (MVFC)
Nagy Kevin (MVFC)
Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Pál Patrik (Kecskemét Futsal)
Vas Ádám (Haladás VSE)
Lux Gábor (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Sipos Gergő (Haladás)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Dorogi Benjámin (Veszprém)
Hadházi Sándor (Nyírbátor)*

* Hadházi Sándor csak az edzőtábor első napjain készül a csapattal, a Vietnámba utazó keretben tartalékként szerepel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...