Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. április. 14., 20:11
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az eredmény a szlovákiai Somorján rendezett Futsal Fever Days nevű torna második mérkőzésén.

A szlovákoktól elszenvedett vereség után férfi futsalosaink vasárnap a svédek ellen léptek pályára Somorján, a Futsal Fever Days elnevezésű négycsapatos tornán. A találkozó elején a magyar válogatott játszott némi fölényben, és a 7. percben Szentes Bíró Tamás góljával megszereztük a vezetést.

A félidő derekán felpörögtek az események, a 14. percben Zhubi lőtt gólt egy szabadrúgás-variáció végén, egy perccel később labdát vesztettünk a saját kapunk előtt, Gashi pedig élt az ölébe pottyant lehetőséggel, és megszerezte a vezetést a csapatának. A középkezdés után pár másodperccel ismét egyenlő volt az állás, ezúttal Rutai vette be a svédek kapuját. A három gyors gólt újabbak követhették volna, záporoztak a lövések a kapukra, a svédek kapufáig is eljutottak, de újabb gól a szünetig nem esett.

A második félidő is eseménydús volt, a magyar válogatott dolgozta ki a több lehetőséget, de a svédek előtt is adódtak helyzetek, ám egyik csapat sem tudott ismét vezetést szerezni, a lefújásig maradt a 2-2-es döntetlen.

– Bár tegnap vereséget szenvedtünk a házigazdáktól, ma pedig döntetlent játszottunk, sokkal jobban tetszett a szlovákok ellen teljesítményünk, mint a svédek elleni. Taktikailag ma elmaradtunk a várt szinttől, az első félidő egyáltalán nem tetszett, támadásban és védekezésben is voltak problémáink. A második játékrész már jobb volt, több felelősséget vállaltunk, és több helyzetet alakítottunk ki, de a befejezéseink nem voltak pontosak, az ellenfél kapusa pedig jó napot fogott ki, ezért a góllal adósak maradtunk a szünet után. A helyzetkihasználásban előre kell lépnünk, annál is inkább, mert utolsó ellenfelünk, a cseh válogatott csapatként és egyénileg is jóval erősebbnek tűnik a svédeknél – mondta a mérkőzés után Sergi Mullor szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott a hétfői szünnap után kedden a csehek ellen fejezi be a tornát.

Svédország-Magyarország 2-2 (2-2)
Magyarország: Gémesi Gergő - Rábl János, Faragó Lajos, Rafinha, Szalmás Zoltán
Cserék: Cserék: Alasztics Marcell, Faragó Ádám, Hadházi Sándor, Nagy Kevin, Fekete Márk, Lux Gábor, Szentes Bíró Tamás, Patócs Richárd, Rutai Balázs, Bartha Balázs
Gólszerzők: Zhubi, Gashi, ill. Szentes-Bíró, Rutai


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...