Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. április. 07., 09:36
Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott

Sergio Mullor szövetségi kapitány ezúttal is hívott meg újoncot a férfi futsalválogatott összetartására.

A decemberben kezdődő Eb-selejtezőkre készülő férfi futsalosaink áprilisban szlovákiai felkészülési tornán vesznek részt, amelyen három nemzetközi mérkőzésen lépnek pályára.

Az első meccsünket április 13-án 17 órakor játsszuk a házigazda szlovákok ellen, másnap 17 órakor a svédek, 16-án 14 órakor a csehek ellen lépünk pályára. Mindhárom találkozót a határhoz közeli Somorján rendezik meg.

– Az idény utolsó összetartásán komoly kihívás vár a csapatra, hiszen négy nap alatt három igen nehéz mérkőzést játszunk – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Azt szeretném látni ezeken ezeken az összecsapásokon, hogy válogatottunk minden szempontból megfelel a nemzetközi szint követelményeinek, hiszen decembertől már minden egyes mérkőzésen magas szinten kell játszanunk az Eb-selejtezőkön. Fontosnak tartom, hogy csapatként előrelépjünk, ebben segítségünkre lesz néhány olyan játékos, aki a legutóbbi mérkőzéseinken, Kuvaitban nem állhatott rendelkezésre. Új futsalosok is bemutatkozhatnak a nemzeti csapatban, ami azért is örömteli, mert tovább növeli a versenyhelyzetet, és még nagyobb erőbedobásra készteti a bő kerethez tartozó játékosokat.

Első alkalommal kapott meghívót a szövetségi kapitánytól Patócs Richárd (MFA), az előző összetartáson már részt vevő Szabó Lajos és a magyar állampolgárságot idén megszerző Rafinha pedig ezen a tornán debütálhat a nemzeti csapatban.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest FC-220Volt)
Faragó Ádám (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Hadházi Sándor Máté (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (Haladás VSE)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Rafael Henrique da Silva (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu)
Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal)
Szabó Lajos (Á Stúdió Futsal Nyíregyháza)
Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém)
Szentes Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Patócs Richard (Magyar Futsal Akadémia)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Bartha Balázs (Nyírbátori SC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...