Öt újoncot avathat pénteken a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. február. 06., 12:06
Öt újoncot avathat pénteken a futsalválogatott

Az utolsó pillanatban is változott a férfi futsalválogatott Kuvatiba utazó kerete, a szövetségi kapitány újabb fiataloknak szavazott bizalmat.

Férfi futsalosaink vasárnap elutaztak Kuvaitba, ahol pénteken és vasárnap a házigazdákkal játszanak egy-egy felkészülési mérkőzést. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány eredetileg is fiatal keretet hirdetett, amelynek átlagéletkora az indulás előtti napokban tovább csökkent, jelenleg alig több mint 22 év.

Pál Patrik és Fekete Márk sérülés, Nagy Kevin pedig betegség miatt volt kénytelen lemondani az utazást, helyettük két olyan futsalos került az együttesbe, aki decemberben még az U21-es válogatottban szerepelt: a veszprémi Fellembek Zétény és a kecskeméti Kajtár Mátyás. Pénteken így öt újonc is debütálhat az együttesben, ugyanis Faragó Ádám, Kovács Ádám és Haász Benjámin sem volt még A-válogatott, mellettük további négy fiatal, Lux Gábor, Hadházi Sándor, Gémesi Gergő és Bartha Balázs is csupán ősszel mutatkozott be a felnőttek között, a rutinosabb Büki Baltazár pedig első alkalommal kapott meghívót Sergio Mullortól.

– A fiatal játékosok azért vannak itt, mert a teljesítményükkel kiérdemelték a meghívót, az más kérdés, hogy valóban rutintalan a csapat, és ebből a szempontból van némi kockázat is a fiatalok szerepeltetésében – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor. – Számomra azonban nem az eredmény a fontos ezen a két mérkőzésen, hanem a játékosok hozzáállása, valamint az, hogy csapatként hogyan funkcionálunk majd az edzéseken és a meccseken. Bízom a játékosokban, ezért nyugodtan várom a mérkőzést, és meggyőződésem, hogy ezzel a rutintalan kerettel is okozhatunk meglepetést. Ugyanazt a munkát végezzük el a hét folyamán, mint az előző edzőtáborokban, de az új kerettagokra külön is oda kell figyelnünk, mert érezhető rajtuk, hogy a drukk és a bizonyítási vágy miatt még kissé feszültebbek a kelleténél. Természetesen érezhető a távollévő játékosok technikai és taktikai tudásának hiánya, viszont koncentrációban, gyorsaságban léphetünk előre a mostani játékoskerettel. A cél, hogy lemérjük, a tehetséges futsalosaink közül kikre számíthatunk már a közeljövő válogatottjában, meggyőződésem, hogy többen is képesek olyan teljesítményre, amely után a közelgő tétmérkőzéseken is figyelembe vehetjük őket.

A mieink vasárnap éjszaka érkeztek meg kuvaitvárosi szállásukra, hétfőn délután pedig már a pénteki mérkőzés helyszínén, a Sheik Saad Al Abdula sportcsarokban edzettek. A következő két napban napi két edzés szerepel a csapat programjában.

A vb-selejtezők előtt álló kuvaitiak egyébként a napokban két mérkőzéssel melegítettek a mieink elleni összecsapásokra, pénteken 3-3-as döntetlent játszottak a tadzsikokkal, vasárnap pedig 4-2-re legyőzték őket.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest-220Volt)
Faragó Ádám (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Haász Benjamin (SG Kecskemét Futsal)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Bartha Balázs Sándor (Nyírbátori SC)
Szentes Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Büki Baltazár (Aramis SE)
Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém)
Hadházi Sándor (Nyírbátori SC)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Kovács Ádám (Nyíregyháza)
Fellembek Zétény (1. Futsal Club Veszprém)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...