Futsal: egy hét alatt két Eb-selejtező Izrael ellen
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. február. 25., 13:42
Futsal: egy hét alatt két Eb-selejtező Izrael ellen

Március 3-án a Sterbinszky Amália Csarnokban, március 10-én Rishon Lezionban találkozik egymással a magyar és az izraeli futsalválogatott Eb-selejtezőn.

A Turzó József vezette magyar csapat a Kazahsztánban, tartalékos összeállításban elszenvedett vereség után hazai pályán 2-1-re legyőzte a fehéroroszokat, és ezzel versenyben maradt a csoportban való továbbjutásért.

Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott

Fontos lépést tett az Eb-részvétel felé a férfi futsalválogatott

Férfi futsalválogaottunk Rábl János és Pál Patrik góljával 2-1-re legyőzte a fehéroroszokat a Sterbinszky Amália Csarnokban rendezett Eb-selejtezőn.

Tovább

A következő két találkozót a világranglista alapján a csoport leggyengébb csapata, Izrael ellen játsszuk, és ezeken a találkozókon hat pontot kell szereznünk ahhoz, hogy továbbra is esélyünk maradjunk az első két hely valamelyikének megszerzésére. Az izraeliek eddig egy selejtezőn vannak túl, azt 3-0-ra elveszítették a fehéroroszok ellen, de a mutatott játékuk alapján nagyon kemény meccsek várnak a mieinkre.

– Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, ezen a két mérkőzésen hat pontot kell szereznünk, de azt is látni kell, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Az európai középmezőnyben nincs már érdemi különbség a csapatok között, ezt az eddigi Eb-selejtezők eredményei is alátámasztják: a ranglista alapján esélyesebb csapatok sok pontot veszítenek a papíron gyengébb riválisokkal szemben. A fehéroroszok csak három pontrúgásgóllal tudták felülmúlni az izraeli csapatot, amely támadásban, egy az egy elleni játékban kiemelkedő teljesítményt nyújtott azon a mérkőzésen. Nekünk elsősorban csapatszinten kell föléjük nőnünk, és ha ugyanolyan lelkesen és alázatosan játszunk, mint a fehéroroszok ellen, akkor erre minden esélyünk meglehet. A keretünk egyetlen helyen változott a legutóbbi selejtezőnkhöz képest, Sásdi Bálint visszatért betegsége után. Bízom benne, hogy a mérkőzésekig mindenki egészséges marad, és a legerősebb összeállításban játszhatjuk le mindkét találkozót.

A magyar válogatott pénteken kezdi meg az edzőtáborozást, és elsőként március 3-án, szerdán 13.30-kor lép pályára az izraeliek ellen a Sterbinszky Amália Csarnokban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok

Alasztics Marcell (Haladás)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Horváth Szabolcs (FTC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Pál Patrik (Veszprém)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)

A magyar válogatott kerete:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...