Döntetlennel zárták az évet a férfi futsalosok
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. december. 16., 18:31
Döntetlennel zárták az évet a férfi futsalosok

Férfi futsalválogatottunk az első félidőben nem talált fogást a koszovóiakon, a fordulás után azonban kétgólos hátrányból döntetlenre hozta az év utolsó felkészülési mérkőzését.

Férfi futsalválogatottunk csütörtökön meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott a koszovói válogatott elleni felkészülési mérkőzésen, így elszenvedte első vereségét a tavasszal kinevezett Sergio Mullor szövetségi kapitány irányítása alatt (3-6). A mesterhármast szerző Dróth Zoltán ugyanakkor átvette a vezetést a válogatott góllövőinek örökranglistáján, immár 104 találata van a nemzeti csapatban.

Az idei utolsó mérkőzés előtt a válogatott színeiben az 50. meccsén pályára lépő Pál Patrikot köszöntötte Turzó József szakágvezető.

A mérkőzés kiegyenlítettebb mezőnyjátékot hozott, mint a csütörtöki találkozó, a koszovóiak támadóbb szellemben futsaloztak, és az 5. percben megszerezték a vezetést is (0-1). A mieink nem találták a kemény koszovói védekezés ellenszerét, helyzeteink voltak ugyan, de nem tudtunk egyenlíteni, sőt a félidő közepén a koszovóiak kapusa egy védés után a saját kapujától az üresen maradt magyar kapuba emelt (0-2). A szünetig nem tudunk újítani, kétgólos vendégvezetésnél ért véget a játékrész.

A fordulás után gyorsan szépítettünk, egy jobb oldali szöglet után Rutai Balázs lőtte ki 10 méterről a bal alsó sarkot (1-2). Egy percig sem reménykedhettünk az egyenlítésben, ugyanis az első védelmi megingásunkat góllal büntette az ellenfél, visszaállítva a korábbi különbséget. A mieink nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem állt mellénk a szerencse, kimaradtak a helyzetek. A 33. percben a Rutai elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Dróth Zoltán értékesítette (2-3). Az utolsó percekre támadásban levittük a kapust, és emberelőnyben támadtunk, és végül ez meghozta a várt eredményt: a 38. percben egy öngóllal sikerült kiegyenlítenünk, ezzel kialakult a 3-3-as végeredmény.

– Jobban tetszett a teljesítményünk, mint a csütörtöki mérkőzésen, de igazán csak a mai meccs végére értünk el oda a mutatott játékban, ami valóban a saját szintünk. A második félidőben már megfelelő mentalitással játszottunk, és megérdemelten harcoltuk ki a döntetlent a jól játszó koszovói válogatott ellen. Jövő év első felében folytatjuk a megkezdett munkát, a célunk, hogy az Eb-selejtezőknek egy igazán ütőképes csapattal vághassunk neki – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány.

Magyarország-Koszovó 3-3 (0-2)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán, Nagy Imre
Cserék: Krajcsi Bence, Pál Patrik, Fekete Márk, Rábl János, Bartha Balázs Sándor, Hadházi Sándor, Tatai József, Nagy Kevin, Rutai Balázs, Suscsák Máté.



*

A felnőttek előtt az U21-es válogatott is pályára lépett Budaörsön, méghozzá a szlovén válogatott ellen. A vendégek szereztek vezetést, de a szünet előtt egyenlítettünk, a fordulást követően pedig három gólt szerezve magabiztosan, 4-1-re megnyertük a találkozót.

Magyarország-Szlovénia 4-1 (1-1)
Gémesi Gergő - Kajtár Mátyás, Gerencsér Antal, Haász Benjámin, Lipl Noel
Cserék: Kinics Bálint Lévai Dániel, Petroff Martin, Fellembek Zétény, Kovács Ádám, Knizs Olivér, Iszák Dominik, Bartha-Vatamaniuc Dávid, Lehotai Ákos, Dorogi Benjámin
Gólszerző: Fellembek, Kajtár, Petroff, Lipl

Az U21-es válogatott vasárnap is győzött a szlovénok ellen, ezúttal valamelyes szorosabb mérkőzésen: 0-0-s döntetlen után Petroff és Gerencsér góljaival szereztünk kétgólos előnyt, a vendégek erejéből pedig csak a szépítésre futotta a lefújásig.

Magyarország-Szlovénia 2-1 (0-0)
Magyarország: Kinics Bálint - Lux Gábor, Kovács Ádám, Gerencsér Antal, Dorogi Benjamin
Cserék: Petroff Márton, Kovács Máté, Kajtár Mátyás, Fellembek Zétény, Kinzs Olivér, Iszák Dominik, Vatamanuic-Bartha Dávid, Lehotai Ákos, Haász Benjámin, Lipl Noel, Gémesi Gergő
Gólszerzők: Gerencsér, Petroff, ill. Goznik


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...