Döntetlen a svédekkel, Dróth gólokban is százados lett
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. október. 09., 20:49
Döntetlen a svédekkel, Dróth gólokban is százados lett

Férfi futsalválogatottunk a svédek elleni veszprémi felkészülési mérkőzés nagy részében vezetett ugyan, de a vendégek a meccs utolsó pillanataiban döntetlenre mentették a találkozót.

Férfi futalosaink a szeptemberi, vietnámi túrát sikerélménnyel zárták, de ezen a héten máris új kihívás várt rájuk: a svédek elleni páros mérkőzés Veszprémben.

A hétfői mérkőzés első félidejében a magyar válogatott lépett fel támadólag, megpróbáltuk irányítani a meccset, magasan labdákat szerezni, és gyorsan a svédek kapuja elé érni. Megvoltak a helyzeteink, de az 5. percben nem akcióból, hanem rögzített helyzetből lőttünk gólt, Dróth Zoltán bombázta kapuba a bal oldalra löbbölt labdát (1-0). Ez volt a 153. válogatott mérkőzésén pályára lépő csapatkapitányunk 100. gólja a válogatottban! A svédeknek a gól után sem volt sok lehetőségük, elsősorban a mieink hibáit kihasználva tudtak gyors kontrákkal a kapunk elé érni.

A 13. percben Dróthról maradtak le a vendégek, a Haladás centere remek labdát kapott, és magabiztosan használta ki a ziccert (2-0). A második játékrész elején is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, kecsegtető helyzeteket dolgoztunk ki, de a svédek az 5. percben váratlanul kihasználták egy lehetőségüket, és 2-1-re felzárkóztak.

A gól felhozta a vendégeket, a mieink játéka pedig kissé szétesett, a folytatásra elvesztettük az irányítást, kiegyenlített volt a meccs. A 10. percben a svédek már öt szabálytalanságnál tartottak, de nem tudtuk kihasználni, hogy óvatosabb védekezésre kényszerültek, pedig megvoltak a helyzeteink az előny növeléséhez. A hajrában elvégezhettünk egy tízméterest is, de a kapusuk kivédte Dróth próbálkozását. Néhány másodperccel a vége előtt a svédek is kisbüntetőhöz jutottak, de Spandler védett, és ekkor úgy tűnt, megnyerhetjük a találkozót. A büntetőt azonban egy szöglet követte, amelyből a végső dudaszó előtti pillanatokban a svédek gólt szereztek, beállítva a 2-2-es végeredményt.

– Csalódott vagyok, és nem is annyira az eredmény miatt, hanem amiatt, hogy a második félidőben kiengedtük a kezünkből az irányítást, és felhoztuk a svédeket. Az első félidei jó játék után váratlan volt, hogy ennyire visszaesett a játékunk, még akkor is, ha sok fiatal kapott lehetőséget, és a rutin hiánya ilyen esetekben sokat számíthat. A második mérkőzésre elsősorban a második játékrészben elkövetett hibákat kell kijavítanunk – mondta a meccs után Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány.

A két csapat szerdán 16.45-től ismét megmérkőzik egymással, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Magyarország-Svédország 2-2 (2-0)
Magyarország: Spandler Mátyás - Dróth Zoltán, Nagy Kevin, Szalmás Zoltán, Pál Patrik
Cserék: Gémesi Gergő, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Fekete Márk, Bencsik Roland, Tatai József, Rábl János, Szentes-Bíró Tamás, Lux Gábor, Bartha Balázs, Hadházi Sándor.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...